sp u rukometu

Mikkel Hansen i Danci ponizili Francuze te ih skinuli sa svjetskog trona

25.01.2019 u 18:56

Bionic
Reading

Prvi finalist svjetskog rukometnog prvenstva je Danska. Junak pobjede Danaca, jednog od domaćina ovog prvenstva, nad Francuzima (38:30) bio je Mikkel Hansen koji je Francuze 'izbušio' s 12 golova

Malo tko je mogao očekivati ovakvu predstavu u Hamburgu. Izgledi Frabncuza, aktualnih svjetskih prvaka i Danaca za plasman u finale bile su podjednake. Naravno, sve do prvog sučevog zvižduka. A već ma samom starstu dalo se naslutiti u kojem će smjeru utakmica ići.

Danci su poveli 2:0, pa 3:1, ubrzo i 6:3, a na krilima Mikkela Hansena Danci odlaze lako i do šest golova prednosti, da bi na poluvrijeme otišli s velikih šest golova prednosti (21:15).

Početkom drugog dijela Nikola Karabatić, odmah je zaradio isključenje, Danci su to iskoristili i povećali prednost na sedam golova, nakon čega su se Francuzi jednostavno - raspali.

Na krilima raspucanog i razigranog Hansena Danci su nastavili trpati mrežu nemoćnih Francuza, pa su došli do dvoznamenkaste prednosti (30:20) i puno prije kraja već se moglo zaključiti tko će igrati u finalu.

Hansen je na kraju postigao 12 pogodaka, Laug i Olsen po pet. Na drugoj strani Mahe je bio najefikasniji sa osam pogodaka, a Richardson je postigao pet golova.

Danska će tako u nedjelju od 17.30 sati na svom terenu u Herningu igrati za zlato protiv pobjednika drugog polufinala u kojemu će od 20.30 sati igrati Njemačka i Norveška, dok će Francuska u nedjelju od 14.30 sati također u Herningu igrati za broncu.

U subotu su u Herningu na programu dvoboji za poredak, od 17.30 sati Egipat i Španjolska će igrati za sedmo mjesto, dok će Hrvatska i Švedska od 20.30 sati igrati za peto mjesto.