sk, slalom

Mikaela Shiffrin potvrdila dominaciju u ženskom skijanju, bodovi za Leonu Popović

29.12.2019 u 16:22

Bionic
Reading

Najbolja svjetska skijašica Amerikanka Mikaela Shiffrin pobjednica je slaloma za Svjetski kup u austrijskom Lienzu. Naša Leona Popović nakon skoro dvije godine izborila drugu vožnju, a na kraju je 22-godišnja hrvatska skijašica zauzela 26. mjesto

Najbolja svjetska skijašica Mikaela Shiffrin trijumfalno je okončala vikend u austrijskom Lienzu. Nakon subotnje pobjede u veleslalomu, Amerikanka je u nedjelju slavila i u slalomu, što joj je četvrta pobjeda ove sezone, a 64. u karijeri. Također, u kalendarskoj 2019. godini Shiffrin je upisala čak 13 pobjeda u Svjetskom kupu.

Slovakinja Petra Vlhova (+0,61) osvojila je drugo mjesto, dok je na trećoj poziciji završila Švicarka Michelle Gisin (+1,72).

 Prve bodove u slalomu osvojila je 22-godišnja hrvatska skijašica Leona Popović. Ona je sa startnim brojem 69 izborila drugu vožnju i na kraju je završila na 26. mjestu (+5,87). To joj je peti puta u karijeri da je osvojila bodove u utrkama Svjetskog kupa. Najbolji rezultat ostvarila je u veljači 2017. u Crans-Montani, kada je bila 17. u kombinaciji. 

 Skijaška sezona nastavit će se na zagrebačkom Sljemenu, 4. siječnja je ženski slalom, a dan kasnije muška slalomska utrka.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Toni Cetinski, Bruno Petković, Goran Grgić, Peđa Grbin…