spust cortina d'ampezzo

Mikaela Shiffrin javila se iz bolničkog kreveta: Osjećam se prilično natučeno

27.01.2024 u 11:01

Bionic
Reading

Najbolja skijašica svijeta Amerikanka Mikaela Shiffrin izbjegla je ozbiljniju ozljedu pri padu na spustu za Svjetski kup u talijanskoj Cortini d'Ampezzo, iako je dugo ostala ležati uz zaštitnu ogradu u koju se zabila nakon što je izgubila kontrolu nad skijama pokušavajući napraviti oštar zavoj pri velikoj brzini

Mikaela Shiffrin je, ipak, sama napustila stazu, ali je vidno šepala štedeći lijevu nogu. Helikopterom je prebačena u bolnicu u kojoj je pregledima ustanovljeno da je izbjegla ozbiljniju ozljedu.

'Doista sam zahvalna da nije nešto lošije, ali osjećam se prilično natučeno u ovom trenutku', objavila je sjajna američka skijašica na Instagramu uz fotografiju koja prikazuje kako leži u krevetu i drži vreću leda na lijevoj potkoljenici.

'Neću nastupati ovaj vikend, a propustit ću i utrke na Kronplatzu. Teško je sada reći što će biti sa sljedećim utrkama. Potrebno mi je malo vremena za analizu s mojom ekipom i da vidim kako ću se osjećati u nadolazećim danima', poručila je 28-godišnja skijašica.

Prema inicijalnim nalazima liječnika, čini se da su križni ligamenti lijevog koljena ostali neoštećeni pri padu.

Nažalost, iste sreće nije bila olimpijska pobjednica u spustu Švicarka Corinne Suter, koja je će već u danas na operaciju ligamenta lijevog koljena. Suter nije doživjela pad, ali je tijekom vožnje kod jednog doskoka osjetila bol u koljenu i prekinula nastup. I ona je helikopterom prebačena u bolnicu, ali kod nje je ustanovljena ozljeda zbog koje je za nju ova sezona završena.