KADA TE NE IDE...

Mijenjajte pravilo: Nesretni vratar ovo nije zaslužio

09.12.2015 u 12:07

Bionic
Reading

Rumunjski vratar Alexandru Gudea vjerojatno nikada neće zaboraviti nogometnu večer u kojoj se sve okrenulo protiv njega, no iz koje je izišao uzdignutog čela

Farul Constanta, klub nesretnog Gudee, dočekala je na svom stadionu Dunareu. Ušli su domaćini u ovaj dvoboj rumunjske druge lige s nizom od pet dvoboja bez poraza, no već u osmoj minuti gosti su poveli.

Bio je to prvi gol koji je Gudea primio nakon gotovo 400 minuta, a u posljednju 'četvrtinu' utakmice ušlo se pri rezultatu 1:1. No, tada su se Constanta i njezin golman 'raspali', te su u 15 minuta razigrani gosti zabili čak četiri gola. Završilo je 2:6, a u zadnjoj minuti sučeve nadoknade Gudeu je snašla nova nevolja. S tribina.


Netko iz publike utrčao je na teren i okomio se ravno na golmana kojemu je bilo najteže. Gudea nije bježao, niti je potencirao sukob. Napadač je zamahnuo i udario ga, no odmah potom u povlačenju pao na pod. Na njegovu sreću redari su ga odmah svladali, te zaštitili od vratara koji je kiptio od bijesa. Spustio se na pod i nešto mu rekao, te se povukao i uskoro našao u prijateljskom razgovoru sa sucem.

No, prema neumoljivim nogometnim pravilima ipak ga je dočekao crveni karton. Iako se samo branio od uljeza koji je malo zatim dobio i priliku staviti kapu s nekim natpisom dok su ga snimale kamere. Nije pošteno. Igrače na terenu ne bi se smjelo kažnjavati ako se samo brane u sukobima koje nisu izazvali.