BELGIJA NAJJAČA

Mihajlović prekrižio Krkića, Prosinečkom oprostio

24.09.2012 u 22:16

Bionic
Reading

Siniša Mihajlović, izbornik nogometne reprezentacije Srbije, u intervjuu za Mozzart Sport je istaknuo kako nije u nikakvom sukobu s Robertom Prosinečkim, donedavnim trenerom Crvene zvezde

Izjava Prosinečkog kako Hrvatska ima kvalitetniju momčad od Srbije naljutila je Mihajlovića, koji je uzvratio kako Prosinečki tako nešto ne bi pričao da je ostao u Beogradu.

'Nema tu nikakvih problema, niti sukoba s Prosinečkim. On je rekao što misli i ja sam rekao što mislim. Svatko ima pravo na to. Nismo se svađali i stvarno tu nema mjesta pričama o nekakvim problemima', rekao je Mihajlović.

Srbija će sljedeće dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo odigrati protiv Belgije u Beogradu 12. listopada i tri dana kasnije u gostima kod Makedonije. Iako je Mihajlović želio Belgiju ugostiti u Novom Sadu, gradu u kojem je njegova selekcija deklasirala Wales sa 6:1, Balgijanci se s time nisu složili.

'Logično da nam ne žele na taj način dati prednost. Znaju oni zašto to rade, znaju da nam se u Beogradu zviždi. Zato sam i pokrenuo inicijativu da igramo izvan Beograda, a najviše bih volio kada bi me beogradska publika razuvjerila. Ako ne budu zviždali suparničkoj himni, pa i nama samima, ako nam budu vjetar u leđa, spreman sam javno se ispričati'.

O sljedeće dvije utakmice je rekao:

'Već sam i ranije govorio da je naša skupina dosta ujednačena, da svatko svakog može pobijediti. Belgija je sigurno favorit, na papiru ima najjaču momčad. Njezini igrači su standardni u svojim klubovima. Makedoniju su mnogi već prije početka otpisali, ali oni su pokazali da svakom mogu pomrsiti račune. Nema lakih utakmica, ali sve zavisi od nas. Ako budemo svoji i ponovimo igru kao protiv Walesa, možemo u sljedeće dvije utakmice osvojiti svih šest bodova'.

Najavio je da Bojana Krkića neće nagovarati za nastup u reprezentaciji Srbije.

'Razgovarao sam s njegovim ocem, rekao mu da se Bojan javi. On to nije učinio i za mene je ta priča gotova. Igranje za reprezentaciju bi trebala biti čast i ne pada mi na pamet nikoga moliti'.