POHVALE MATEU

Mihajlović o Kovačiću: Odličan je, vrijedi tog novca

17.02.2013 u 13:00

Bionic
Reading

Izbornik srpske nogometne reprezentacije Siniša Mihajlović kratko je za Gazzettu dello Sport najavio večerašnji ogled Fiorentine i Intera u talijanskoj Seriji A.

Utakmicu Fiorentine i Intera obilježit će nesvakidašnji broj igrača iz bivše Jugoslavije. Ukoliko nastupe svi, bit će ih čak osam na travnjaku.

'Veseli me to. Neovisno je li riječ o Srbima, Hrvatima, Slovencima ili Crnogorcima, igrači bivše Jugoslavije predstavljaju dva ponajbolja kluba u Italiji. Kada sam ja stigao u Italiju, bilo nas je mnogo, pa smo na neko vrijeme 'nestali'. No, sada smo se vratili u velikom stilu,' rekao je Mihajlović pa se osvrnuo na jedinog Hrvata koji bi mogao zaigrati večeras - 18-godišnjeg Matea Kovačića

'Gledao sam ga protiv Cluja. Bio sam prilično impresioniran. Ima sjajan karakter, ali je i odličan tehničar koji akcije vidi unaprijed. Jasno mi je zašto je Inter izdvojio preko 10 milijuna eura da bi ga doveo,' zaključio je Mihajlović.

Kovačić je protiv spomenutog Cluja u četvrtak po prvi puta od dolaska iz zagrebačkog Dinama započeo susret od prve minute. Igrao je do 88., a samo 60 sekundi prije toga sjajnom je dugačkom loptom uposlio Rodriga Palacija za konačnih 2-0.