'MODRIMA' SUPERKUP

Migliore osigurao Dinamu prvi trofej sezone

07.07.2013 u 10:45

  • +15

Dinamo - Hajduk, Superkup 2013

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midžor / PIXSELL

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama pobjednici su 10. izdanja hrvatskog Superkupa, a do svog petog trofeja u ovom natjecanju stigli su nakon raspucavanja s bijele točke jer je nakon 90 minuta bilo 1:1. 'Modri' su u raspucavanju zabili četiri, a 'bili' samo jedan gol. Uz odlične Ademija i Soudanija, junak 'modrih' bio je vratar Pablo Migliore

Nogometaši zagrebačkog Dinama otvorili su novu sezonu osvojivši Superkup nakon što su na svom stadionu, pred 12.000 gledatelja, pobijedili Hajduk boljim izvođenjem jedanaesteraca 4:1. Nakon 90 minuta bilo je 1:1.

Obje su momčadi u dvoboj ušle s promjenama u odnosu na prošlu godinu. Dinamo je imao tri nova - Migliorea, Fernandesa i Soudanija, dok je za 'bile' počeo Anđelković, ali nije bilo ni Maloče ni Sušića, koji su utakmicu započeli na klupi.

I od prvog se trenutka vidjelo da su i jedni i drugi još uvijek u trenažnom procesu, to jest da će sigurno imati prostora za unaprijeđenje igre. Doduše, žustrine i trke nije nedostajalo, ali pravih prilika jest. Prvu je imao domaćin, Ademi je pucao sa 18 metara, ali je Kalinić sjajno intervenirao. Gosti su uzvratili u 17. minuti, nakon greške Tina Jedvaja, koji je Pašaliću poklonio loptu, no Hajdukov igrač nije uspio svladati Migliorea, novog golmana 'modrih'.

U jednoj od rijetkih situacija kada mu je lopta došla na desnu stranu, Alžirac Soudani je pokazao i potvrdio ono što su pričali iz Dinamovog stručnog stožera - da je najbolji od novopridošlih igrača. No, nakon odličnog prodora, u kojem je nanizao četiri igrača, nije imao snage za završni udarac. A onda je u 34. minuti isti igrač sjajno asistirao Duji Čopu, koji je u utrku pucao i matirao vratara Hajduka.

Isti taj Kalinić bio je junak gostiju jer u 43. minuti, nakon još jednog sjajnog proigravanja Ademija, Fernandes je stigao sam pred gol gostiju, ali Kalinić je sjajno intervenirao pa se na odmor otišlo prednošću Dinama 1:0.

Dinamo je u nastavku krenuo bolje, a u nekoliko je navrata Soudani mogao zabiti za povećanje vodstva. Gosti su zaprijetili preko Jozinovića, no njegov je udarac zaustavio Migliore. A onda je u 75. minuti Addy nesmotreno zaustavio Kouassija, što je sudac Vučemilović okarakterizirao kao najstrožu kaznu i pokazao na bijelu točku. Dovoljno mirnoće imao je Mijo Caktaš i pogodio je za 1:1.

Do kraja utakmice tek je Brozović pokušao još nešto napraviti, no njegv je udarac otišao preko gola, pa se o pobjedniku 10. superkupa odlučivalo udarcima s bijele točke. U toj su igri živaca više sreće i(li) mirnoće imali su igrači 'modrih'. Za Dinamo su zabijali Šimunić, Čop, Halilović i Antolić a za Hajduk samo Vršajević. Jozinović je pucao pokraj gola, dok je udarac Ivana Tomičića obranio argentinski vratar.