PRESTROGA ODLUKA?

Mick teško kažnjen, obitelj Schumacher bijesna!

09.08.2016 u 14:59

Bionic
Reading

Mick Schumacher ostao je bez bodova na drugoj utrci njemačke Formule 4 voženoj ovaj vikend na Nürburgringu, zbog kazne nakon dvojbenog pretjecanja Joeyja Mawsona. Njegov ujak Ralf bio je bijesan zbog takve odluke...

Mladi 17-godišnji sin sedmerostrukog svjetskog prvaka bori se za naslov prvaka u njemačkoj ADAC Formuli 4, no njegove šampionske ambicije pretrpjele su težak udarac ove nedjelje. Naime, u drugoj od tri utrke vožene na Nürburgringu vodio je žestoku borbu s Joeyjem Mawsonom za prvu poziciju, prilikom koje je udario u rivala i prošao pokraj njega.

Suci nisu imali milosti i kaznili su Schumachera mlađeg prolaskom kroz boks, nakon kojeg je potonuo na samo dno poretka i ostao bez bodova na 15. mjestu. Njegov ujak Ralf, bivši pobjednik F1 utrke na ovoj stazi, bio je bijesan.

'Za mene je to bila kriva odluka. Šteta je da se na takav način odluči jedna odlična utrka,' rekao je brat teško stradalog Michaela o čijem se zdravstvenom stanju dvije i pol godine nakon nesreće na skijanju još uvijek ništa ne zna. Ralf smatra da bi naredba Micku da propusti nazad Mawsona bila dovoljna kazna.

U ukupnom poretku sada Mawson ima 46 bodova prednosti ispred Micka, a do kraja su još samo dvije utrke.