ARSENAL SE TRUDIO, ALI...

Messijeva simultanka za novo Barcino polufinale

06.04.2010 u 22:35

Bionic
Reading

Barcelona je drugi polufinalist Lige prvaka, a do prilike za obranu prošlogodišnjeg naslova stigla je na krilima Lionela Messija, strijelca sva četiri gola. Arsenal je dobro ušao u utakmicu, čak je i poveo, ali u samo 22 minute Messi je zabio hat-trick i donio potpuni preokret

Nakon prošlotjedne ljepotice u Londonu, kada je dvoboj Arsenala i Barcelone završio 2:2, večeras su u odličnom nogometu uživali i gledatelji na Barcinom Nou Campu. Doduše, s obzirom na velik broj izostanaka s obje strane, a nedostajali su Ibrahimović, Pique, Puyol, Fabregas, Gallas, Van Persie, Aršavin, teško je bilo očekivati ovakvu poslasticu.

Sam početak utakmice to je i potvrdio jer domaćina gotovo da nije bilo prvih 20-ak minuta. Za to vrijeme, gosti su uspjeli preko Bendtnera stići u vodstvo, a cijela akcija prije gola nagovještavala je da se Arsenal neće tek tako predati. Naime, i Nasri i Walcott i Diaby išli su vrlo požrtvovno u svaki duel i loptu su uspjeli dogurati do strijelca.

A tada je na pozornicu izašao Lionel Messi, argentinski velemajstor koji je od 21. do 42. minute zabio tri pogotka, svaki lijep na svoj način. Naravno, donio je potpuni preokret u rezultatu, ali što je još važnije i u igri svoje momčadi, koja je podsjetila na prošlotjedno izdanje iz prvog poluvremena. Jednostavno su sakrili loptu suparniku i kratkim pasovima izluđivali protivnike. Kako je vrijeme odmicalo, trener Guardiola zatvarao je igru, želeći sačuvati i odmoriti igrače za najveći španjolski derbi El Clasicco ovog vikenda.

Pomalo opijena Barca dopustila je Bendtneru da u samo dvije minute opasno zaprijeti Valdesu, čak i da pogodi vratnicu. Ti su pokušaji očito osvijestili Wengera da pokuša još malo napasti domaćine, te je tek u 73. minuti dao prigodu našem Euardu da Silvi.

Veliku predstavu Lionel Messi, koji je u svakom potezu potvrđivao svoju dominaciju, zaokružio je u 88. minuti kada je zabio za 4:1, postigavši tako svoj osmi gol u ovoj sezoni Lige prvaka.

Branitelj naslova u svojem 11. polufinalu ovog natjecanja igrat će protiv milanskog Intera, koji je i u uzvratu pobijedio moskovski CSKA.