tko je tu lud?

Messijeva kritika predsjedniku Bartomeuu očito nije urodila plodom, jer Katalonci opet kupuju igrače na pozicijama gdje su već pokriveni

05.09.2020 u 15:32

Bionic
Reading

Nije prošlo ni 24 sata od Messijevog obraćanja javnosti i otkrivanja svoje odluke da će ostati još jednu godinu u Barceloni, a već je došla nova potvrda njegovih kritika čelnicima kluba i predsjedniku Bartomeuu

'Nisam želio biti uključen u bilo kakve sudske parnice s Barcom i zato ostajem. No, i dalje tvrdim da je uprava kluba na čelu s predsjednikom Bartomeuom katastrofa', rekao je Lionel Messi u petak, potvrdivši da je u žestokom sukobu s prvim čovjekom kluba. Jer evidentno je da ne postoji sportska politika, koja bi trebala raditi za korist a ne kontra katalonskog diva.

Naime, krive kupovine igrača i trošenje novca dovele su Barcelonu u situaciju da o trofejima prošle sezone nije mogla razmišljati.

I niti 24 sata od te Messijeve kritike, stigao je novi (krivi) potez. Barcelona je, tako barem tvrde brojni španjolski mediji, odlučila dovesti 26-godišnjeg nizozemskog krilnog napadača Memphisa Depaya, trenutno igrača Lyona.

Na njemu inzistira trener Koeman, a na Nou Campu bi trebao zamijeniti Luisa Suareza. Međutim, Depay ni približno nije igrač te pozicije, što potvrđuje da se opet bespotrebno gomilaju skupi igrači.

Jer francuskom klubu trebalo bi platiti 25 milijuna eura.

A zanimljivo, Barca na toj poziciji već ima Antoinea Griezmanna, Ansua Fatija, Ousmanea Dembelea, sada joj se još vraća i Coutinho, te je doveden Trincao.

Doduše, možda ga Koeman vidi na nekoj drugoj poziciji, jer Depay može igrati kao krilni napadač i na lijevoj i na desnoj strani, ali i kao 'lažna devetka', jer pun je ritma i energije.

No, dojam je da se i dalje u Barceloni radi bez plana i vizije.

  • +18
Barcelona - Bayern (četvrtfinale Lige prvaka 2019/20) Izvor: EPA / Autor: Rafael Marchante / POOL