KOLEGA IZ REPREZENTACIJE

'Messijev je san biti poput mene!'

27.05.2014 u 18:19

Bionic
Reading

'Nadam se da jednom mogu postati najbolji nogometaš svijeta' – izjavio je Sergio Agüero, napadač Manchester Cityja i argentinske reprezentacije, a u jednom je ranijem intervjuu Agüero priznao kako mu je želja dosegnuti razinu svog sunarodnjaka Lionela Messija, četverostrukog osvajača Zlatne lopte.

'Čekajte malo. Ja ne sanjam biti poput Messija, njegov je san biti poput mene' – okrenuo je Agüero na šalu.

Ne skriva velike ambicije svoje reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, na kojem će Argentina u skupini igrati protiv Nigerije, Irana i Bosne i Hercegovine.

'Svjetsko prvenstvo je uvijek teško natjecanje. Naravno da se nadam trijumfu Argentine. Vjerujem da možemo osvojiti to natjecanje. Španjolska, Brazil i Njemačka su također vrlo jake reprezentacije. Ma, sve su reprezentacije tamo jake. Jednostavno, treba dobivati utakmice. Naša skupina nije jednostavna. Na Svjetskom prvenstvu nema lake utakmice' – veli Cityjev napadač.

Dodaje da ga neće uhvatiti panika ako se u prvim nastupima ne upiše u strijelce.

'Ukoliko ne zabijem niti jedan gol u natjecanju po skupinama, i dalje ću vjerovati da mogu zabijati u nokaut-fazi, jer mi se to već dogodilo, i to na Olimpijskim igrama u Pekingu. Bio sam u početnoj postavi u ogledima u skupini i nisam zabio nijedan gol. Nisam zabio ni u četvrtfinalu, no, izbornik je i dalje vjerovao u mene. U polufinalu sam zabio dva gola, i to protiv Brazila! Zbog toga ću tijekom cijelog turnira vjerovati u sebe, kako god se turnir razvijao' – zaključio je Agüero.