BRAVO LEO

Messi zabio i 40. gol i skinuo još jedan rekord

09.03.2013 u 22:39

Bionic
Reading

Deportivo iz La Coruñe, posljednjeplasiranu momčad španjolskog prvenstva, Barcelonini su nogometaši pobijedili 2-0 u subotnjem dvoboju 27. Primerina kola na Nou Campu

Slavili su Katalonci nakon dvaju uzastopnih poraza od Real Madrida, te nakon tri poraza u četirima posljednjim utakmicama, a pobjedu je u 88. minuti zapečatio Lionel Messi, koji je odigrao posljednjih pola sata zamijenivši Davida Villu u 62. minuti.

Zabio je Messi 40. prvenstveni gol u 27. ovosezonskom nastupu, te 17. put zaredom u Primeri, što je, prema dostupnim podacima, novi svjetski rekord, barem kad su neegzotična prvenstvena natjecanja u pitanju.

Krasan gol koji je postigao nakon duplog pasa s Alexisom Sanchezom i soloprodora koji mu je prethodio bio je Messijev 209. u 241. prvenstvenom nastupu za Barcelonu.

Čileanac je bio strijelac prvog gola u 38. minuti nakon što mu je asisitirao Dani Alves. Bio mu je to tek drugi ovosezonski u Primeri. Lani je pogodio 12 puta.

Trener Jordi Roura osim Messija odmarao je u ovoj utakmici također Gerarda Piquea, Jordija Albu, Sergija Busquetsa, Andresa Iniestu i Pedra Rodrigueza. Iniesta i Busquets ušli su u igru tijekom drugog poluvremena.

Katalonsku momčad u utorak na Nou Campu očekuje uzvratni dvoboj osmine finala Lige prvaka protiv Milana, u kojem će loviti dva gola zaostatka.