BERMUDSKI TROKUT ZA ŠPICE

'Messi u Italiji ne bi zabijao 30 golova po sezoni'

22.02.2013 u 13:36

Bionic
Reading

U devet odigranih utakmica protiv talijanskih klubova u karijeri najbolji svjetski nogometaš Lionel Messi nije zabio gol iz igre. Zabio je doduše tri gola, ali sve redom iz jedanaesteraca protiv Milana prošle sezone

Prema bivšem igraču Milana, a aktualnom članu PSV-a Marku van Bommelu, to nije slučajnost. Ovaj specijalist za razgradnju suparničke igre rekao je kako su on i njegovi suigrači iz Milana (2011/12) bili složni u mišljenju da bi se omaleni Argentinac u Seriji A jako mučio da zabije preko 30 golova u sezoni.

'Tri četvrtine svlačionice se složilo da bi definitivno zabio manje (od 30 golova u sezoni Serije A, op.a.). To uključuje i moje mišljenje. Serija A ima jednostavno drugačiji pristup nogometu. Tamo se i dalje mogu neutralizirati suparničke momčadi kao u nijednoj drugoj ligi. Tek je prošle godine Messi zabio svoj prvi gol protiv nekog talijanskog kluba. To nije slučajnost,' komentirao je Van Bommel za Algemeen Dagblad.

U posljednje četiri sezone Messi je je zabijao preko 30 golova u Primeri, a prošle je zabio rekordnih 50 golova (za usporedbu, u Seriji A je najbolji strijelac bio Ibrahimović s 28 golova). Ove je sezone u dosad 24 utakmice Primere Messi zabio 37 golova.