JUBILEJ U MADRIDU

Messi protiv Reala igra 300. utakmicu za Barcu

18.01.2012 u 12:14

Bionic
Reading

Neovisno o njegovom osobnom učinku i Barceloninom rezultatu, za Lionela Messija će večerašnja utakmica protiv Real Madrida na Santiago Bernabeuu svakako biti povijesna

Najbolji svjetski nogometaš će, naime, odigrati jubilarni 300. službeni dvoboj u dresu katalonskog kluba. Prvi je put u službenoj utakmici tada 17-godišnji Messi za Barcelonu nastupio u gradskom derbiju protiv Espanyola, 16. listopada 2004., a priliku mu je pružio nizozemski trener Frank Rijkaard.

Do danas je argentinski čarobnjak skupio 299 službenih nastupa za aktualnog europskog prvaka i ostvario doista nevjerojatan učinak od 213 pogodaka i 88 asistencija.

Ni to, međutim, nije sve. Ukoliko večeras svlada Ikera Casillasa u prvoj utakmici četvrtfinala španjolskog Kupa kralja, izjednačit će se s Cesarom kao najbolji strijelac Barcelone u sudarima protiv Reala. Cesar je u 'El Clasicima' skupio 14 pogodaka, a Messi zasad 13.

Izvjesno je, dakle, da će, možda već večeras, prestići Cesara, a nakon toga slijedi lov i na naslov najboljeg strijelca uopće u okršajima dvaju najvećih španjolskih klubova. U ovom trenutku ta titula pripada velikom Alfredu di Stefanu (18 golova), a ispred je i još jedna Realova legenda, danas nogometaš Schalkea, Raul Gonzalez (15).