NATEGNUTA IDEJA

Messi protiv Neymara, Pele protiv Maradone?

10.10.2011 u 17:15

Bionic
Reading

Predsjednik Santosa Luis Alvaro de Oliveira Ribeiro predložio je Barceloni da za Svjetsko klupsko prvenstvo, koje će se u prosincu održati u Japanu, registrira - Diega Maradonu

Nastavak je to nevjerojatnih ideja Santosova predsjednika koji trenutačno nagovara brazilsku nogometnu legendu Pelea (71) da zaigra na Svjetskom klupskom prvenstvu?! Ribeirov prijedlog Barceloni ide u jasnom smjeru: želi jednog nasuprot drugome u Japanu vidjeti dvojicu možda i najboljih nogometaša svih vremena, Pelea i Maradonu.

'Zašto Maradona ne bi zaigrao za Barcelonu? S Peleom, Maradonom, Messijem i Neymarom bio bi to najveći spektakl na planetu', izjavio je Ribeiro za Radio Jovem Pan.

'Jasno je da Pele sa 71 godinom ne bi mogao ozbiljno igrati na SP-u. Ali, moj san je da povedemo 3-0 i da potom Pele uđe u igru, odigra minutu i ode u svlačionicu', objasnio je Ribeiro svoju neobičnu ideju koju je odlučio dodatno 'začiniti' uvođenjem Maradone u igru.

Legendarni 50-godišnji Argentinac, danas trener Al Wasla, igrao je za Barcelonu od 1982. do 1984. godine. Zasad ni on, ni Barcelona, nisu komentirali Ribeirovu ideju.

Što se tiče Pelea, iako je najprije odbio prijedlog Santosova predsjednika, posljednji izvještaji brazilskih medija govore da se počeo predomišljati i da je čak navodno počeo trenirati za mogući nastup.

Svjetsko klupsko prvenstvo održat će se od 8. do 18. prosinca u Toyoti i Yokohami, uz nastup šest kontinentalnih prvaka i najbolje japanske momčadi.