NOVA ERA ARGENTINE

Messi protiv Hrvatske u novoj ulozi: Treba se naviknuti!

13.11.2014 u 09:22

Bionic
Reading

Izbornik Tata Martino gurnuo je Messija na desnu stranu protiv Hrvatske u prijateljskoj utakmici u Londonu, a ovaj priznaje da mu treba vremena kako bi se navikao na novu taktičku varijantu...

Argentina je protiv Kovačeve B momčadi na teren izvela svoje najveće adute, no Messi, Di Maria, Aguero i društvu uspjeli su tek minimalno slaviti. Kapetan Leo dobio je od Martina novu ulogu u ovoj utakmici: stavio ga je na desnu stranu, uz određenu slobodu kretenja, nešto što u Barceloni nije igrao.

Iako je promašio dosta toga, Messi se na kraju pokazao kao ključan igrač, jer je sudjelovao kod oba pogotka Argentine, a onaj odlučujući je sam realizirao iz kaznenog udarca.

'Martino mi je rekao da ću me staviti na tu poziciju. Ima dosta vremena otkad to nisam igrao. Moram se naviknuti. Nije nešto novo, ali moram se ponovo tome prilagoditi,' opisao je za argentinske medije Lionel Messi svoju ulogu na terenu pa dodao:

'Uvijek kad pobijediš je sve kasnije lakše. Na početku nismo mogli kontrolirati utakmicu kako smo htjeli, ali u drugom dijelu se to promijenilo. Svaka utakmica i trening nam pomažu. Imamo novog trenera koji traži drukčije stvari i moramo se prilagoditi. Ne može se to promijeniti preko noći. No, pozitivan rezultat je ono što nam daje mirnoću.'

Argentina se ovim prijateljskim utakmicama polako priprema za izazov sljedeće godine: kontinentalno prvenstvo Copa America.