VJERAN BARCI

Messi o Kaki: Ja ne bih otišao samo zbog novca

18.01.2009 u 17:54

Bionic
Reading

Najbolji nogometaš Barcelone, Argentinac Lionel Messi (21), izjavio je da nikad ne bi otišao iz Barce samo zbog novaca

'Želio bih ostati u Barci do kraja karijere i nadam se da će mi se taj san ostvariti,' kazao je Messi, kojeg su novinari pitali što misli o ponudi Manchester Cityja za Milanovog napadača Brazilca Kaku. Manchester City nudi Milanu sto milijuna eura za Kaku, a brazilskom nogometašu godišnju plaću od čak 15 milijuna eura, tvrde engleski mediji.

Barca je u subotu upisala 16. ligašku pobjedu, svladavši Deportivo 5-0. Pogotke za lidera Primere postigli su Lionel Messi (21), Thierry Henry (27, 82) i Samuel Eto'o (41, 86-11m).

Barcelona je tako prvu polovicu sezone okončala sa 50 bodova, što je novi rekord od kada se u Primeri pobjeda nagrađuje sa tri boda. Do sada je najbolji učinak imao Real Madrid koji je na polovici sezone imao 47 bodova.

Barca lovi još jedan rekord, broj postignutih golova u jednoj sezoni. Do sada je najbolji učinak ostvario Real Madrid, koji je u sezoni 1989/90. zabio 107 pogodaka. Barcelona je trenutačno na 59 pogodaka, što je prosjek od 3.1 gola po utakmici. Ukoliko bi nastavila u ovom ritmu Barca bi do konca sezone mogla upisati čak 118 pogodaka.