ISPROMAŠIVALI SE

Messi i Ronaldinho priuštili noć za 'pamćenje'

06.02.2013 u 22:57

Bionic
Reading

Tri velika derbija bila su na programu tijekom ove srijede u obilju prijateljskih nogometnih utakmica. Najuvjerljiviji od svih u tim mega-ogledima su bili argentinski nogometaši

Argentina je pobijedila s 3-2 u Solni Švedsku, a zanimljivo da niti jedan od pet pogodaka nisu postigli niti Zlatan Ibrahimović, niti Lionel Messi. Švedski as je igrao tijekom prvih 45 minuta, a Messi je odigrao cijelu utakmicu.

Glavnina je pogodaka postignuta u prvom dijelu, točnije, u prvih 25 minuta. Seriju je otvorio domaći obrambeni igrač Lustig koji sam ugurao loptu u svoju mrežu, ali se domaćin vratio u 18. minuti pogotkom Olssona. No, Argentina je imala još jači odgovor i to u vidu dva pogotka. Prvo je Sergio Agüero doveo Argentinu u vodstvo 2:1, a onda je Ibrahimović izgubio loptu u 23. minuti na sredini travnjaka, argentinski nogometaši su krenuli s napadom, a nakon što je lopta doslovno bombardirala glavu domaćeg vratara Isakssona, na odbijenu je loptu najbolje reagirao Higuain.

U drugom dijelu je Isaksson još jednom bio u središtu pozornosti. Škaricama je izbacio loptu sa svoje vratarske linije i to nakon što ga je lobovao Messi. Na samom kraju je Elm postavio konačnih 3:2.

Engleska je na Wembleyju dočekala Brazil i pobijedila 2-1 u utakmici s pregršt šansi na obje strane. No, napadači i ostali su se propisno ispromašivali, a sve je počelo promašenim jedanaestercom Ronaldinha u 19. minuti. Točnije, Joe Hart je dobro reagirao na slab šut nekada velike svjetske nogometne zvijezde.

Lijepe su pogotke, oba s vrha šesnaesterca, za Engleze zabili Wayne Rooney u 26. i Frank Lampard u 60. minuti, dok je na drugoj strani u 48. minuti poentirao Fred. Inače, samo nekoliko trenutaka nakon tada izjednačujućeg pogotka, Fred je pogodio i englesku vratnicu. Ispromašivao se i Neymar, koji je u prvom dijelu promašio s - metra udaljenosti.

Italija je golom Verrattija u prvoj minuti nadoknade došla do remija u Amsterdamu protiv Nizozemske (1:1). Inače, domaćin je bio bolji, te je nakon lijepog pogotka Lensa u 33. minuti (prebacio loptom čuvara i svladao nemoćnog Buffona) mogao nekoliko puta doći i do izraženijeg vodstva. No, još je jednu sjajnu utakmicu u svojoj karijeri odradio talijanski vratar Gigi Buffon.