GLAVNI RAZLOG

Messi i PSG mogu produljiti ugovor samo pod jednim uvjetom; Argentinac neće pristati

04.04.2023 u 10:15

Bionic
Reading

Lionel Messi ovog će ljeta napustiti PSG osim ako ne prihvati značajno smanjenje plaće što baš i nije realno

Messiju trenutni ugovor s PSG-om traje do 30. lipnja, a klub još nije postigao dogovor s argentinskim napadačem oko produljenja.

Prema L'Equipeu, 35-godišnjak je bio naklonjen duljem ostanku na Parku prinčeva nakon Svjetskog prvenstva, no situacija se promijenila posljednjih tjedana. Messi je sada vrlo blizu odlaska iz PSG-a, koji će ga zadržati samo ako prihvati značajno smanjenje svoje trenutne plaće.

Messi zarađuje više od 3 milijuna eura mjesečno u PSG-u, što ga stavlja na treće mjesto klupske liste najvećih zarada iza suigrača Kyliana Mbappea i Neymara.

PSG se bori s pridržavanjem propisa o financijskom fair playu (FFP) i mora smanjiti svoj platni spisak za gotovo 30 posto kako bi zadržao Messija još jednu sezonu, a to znači da se i Argentinac mora žrtvovati što baš i nije realna opcija.

  • +13
Bayern - PSG (uzvratna utakmica osmine finala LP-a) Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK

Inače, Messi traži jamstva za PSG-ov projekt prije nego što razmotri novi ugovor, s tim da su dvije strane trenutno jako udaljene u pregovorima.

Argentinskom napadaču ne nedostaje opcija jer je Barcelona potvrdila interes da ga vrati na Camp Nou, dok se za njegove usluge navodno natječu i američki Inter Miami i saudijski Al-Hilal.