uzvrati lige prvaka

Messi i Barcelona u nemogućoj misiji, nitko u povijesti nije dostigao četiri gola zaostatka

08.03.2017 u 11:40

Bionic
Reading

Barca na svom Camp Nou mora juriti 0:4 iz prve utakmice s PSG-om. No, Parižani su vrlo opasni... U isto će vrijeme Borussia Dortmund pred svojim navijačima pokušati anulirati Benficinu prednost 1:0 (Arenasport 3, 20.45 sati)

Uzvratna utakmica Barcelone i PSG-a jedna je od najiščekivanijih u Ligi prvaka, a danas ćemo vidjeti mogu li Katalonci na domaćem terenu izvesti pravo čudo. Parižane Barca dočekuje u odličnom raspoloženju, no ne treba zaboraviti kako je moćni PSG pobjedom 4:0 na Parku prinčeva ponizio Katalonce kao rijetko tko u povijesti.

Uoči susreta mediji su imali samo jedno pitanje za trenera Barce Luisa Enriquea - može li njegova momčad dostići ogromnu prednost Parižana?

'Ako neka ekipa može zabiti četiri gola nama, onda sigurno i mi možemo toj ekipi zabiti šest golova!', samouvjereno je odgovorio Enrique i nastavio:

'Već sam nekoliko tjedana uvjeren kako ćemo u jednom trenutku uzvratne utakmice biti blizu ostvarenja našeg cilja. PSG nas je bez daljnjeg nadigrao u prvom susretu, no igraju se dvije utakmice i ono na Parku prinčeva bilo je samo prvo poluvrijeme. Još uvijek nije sve riješeno. Ima se igrati više od devedeset minuta pred našim navijačima, a u tom periodu jako se puno toga može dogoditi.'

Strateg gostiju, Unai Emery, na Nou Camp dolazi s jasnim ciljem...

'Vrlo je jednostavno, cilj nam je odigrati baš kao i u prvom susretu. Zaboravimo rezultat i našu prednost, igrajmo kao da je 0:0, pokažimo momčadsku igru, dominirajmo, te onda neće biti problema oko prolaska dalje. Moramo odigrati kao jedan, svi zajedno se braniti i napadati, i samo nastaviti ono što smo započeli u Parizu', kazao je trener PSG-a i zaključio:

'Znam Barcelonu i znam za što je sposobna, a uz to će danas imati i vjetar u leđa od svojih navijača. Respektiram domaćina, no u potpunosti vjerujem u svoju ekipu i očekujem prolazak u sljedeću fazu natjecanja.'

U momčadi PSG-a upitan je Thiago Motta, Rabiot i Di Maria su spremni i trebali bi krenuti od prve minute, kao i Thiago Silva.

U isto će se vrijeme na Signal-Iduna-Parku u Dortmundu voditi taktički rat Borussije i Benfice. Portugalci iz prvog susreta imaju minimalnih 1:0 prednosti, a 'žuto-crni' će od prve minute krenuti agresivno i napadački. Moraju nadoknaditi sve što su promašivali u Lisabonu, posebice najbolji strijelac Pierre-Emeric Aubameyang koji je uspio promašiti i penal...

'Benfica nije samo veliko ime, već se radi o velikom klupu i igračima koji znaju što trebaju napraviti. Igrači velikih klubova su uvijek puni samopouzdanja u ovakvim utakmicama. Mi smo spremni za utakmicu i nije nas strah. Želimo napadati i postizati golove kako bi se riješili rezultata iz prve utakmice. Čak i da smo pobijedili u Lisabonu, željeli bi odraditi dobar susret u Dortmundu. Znamo koji nam rezultat treba, sada se želimo fokusirati na naš cilj a to je postizanje pogodaka uz stabilnu igru u obrani. Rezultat prvog susreta bio je paradoksalan, no znamo za što smo sposobni i vrlo smo sretni što imamo priliku kod kuće preokrenuti rezultat. Bit će ovo izvanredna utakmica', kaže trener 'žuto-crnih' Thomas Tuchel.

Od ranije su ozlijeđeni Bender i Rode, Götze je bolestan, a problem za Tuchela predstavlja i ozljeda ključnog ofenzivnog veznjaka Reusa kojeg bi u početnoj postavi protiv Benfice trebao zamijeniti mladi Pulisic.

Benfica će definitivno izboriti plasman u četvrtfinale Lige prvaka ako ne primi gol u Dortmundu, no van svog Luza u Ligi prvaka to im je uspjelo samo jednom u posljednjih devet utakmica. Prošle je sezone iz osmine finala Lige prvaka Benficu izbacio njemački prvak Bayern, a s 22 dosadašnja europska gostovanja u Njemačkoj slavna se portugalska momčad čak 14 puta kući vraćala poražena.

Trener Benfice Rui Vitoria najavio je susret u Dortmundu:  

'Mi smo naviknuti na ovakav tip stadiona i volimo igrati u ozračju kakvo će nas dočekati u Dortmundu. Već smo neko vrijeme zajedno, a imam i niz igrača s velikim klupskim i reprezentativnim iskustvom. Utakmica s Borussijom iziskuje mnogo opreza, igrat ćemo kako to bude diktirala igra no gledat ćemo kako zabiti gol. Znamo kako oni igraju kod kuće...', kaže Vitoria koji ne može računati na Grimalda i Augusta.