sportska vijest dana

Messi donio konačnu odluku oko statusa u Barceloni, a onda šokirao: I dalje tvrdim da je uprava kluba na čelu s predsjednikom Bartomeuom katastrofa

04.09.2020 u 18:41

Bionic
Reading

Argentinska nogometna zvijezda Lionel Messi (33) ipak ostaje u Barceloni, tvrde agencije Reuters i AFP pozivajući se na razgovor Messija za Goal.com.

'Nikad ne bih išao protiv Barcelone jer je to klub koji volim i koji mi je pružio sve otkako sam stigao, to je klub mog života. Hoću nastaviti karijeru u Barçi i moj se stav neće promijeniti iako sam želio otići', kazao je Messi u dugom intervjuu za Goal.com emitiranom u petak popodne.

Argentinski superstar najavio je u petak da će 'ipak ostati u Barceloni', nakon što je klubu 25. kolovoza rekao da želi jednostrano raskinuti ugovor i već desetak dana traje sapunica oko njegova odlaska.

Messi, koji je šest puta proglašavan najboljim nogometašem svijeta, inzistirao je da može otići iz katalonskog kluba kao slobodan igrač, dok je Barcelona potom aktivirala otpusnu klauzulu od čak 700 milijuna eura.

'Nisam želio biti uključen u bilo kakve sudske parnice s Barcom i zato ostajem. No, i dalje tvrdim da je uprava kluba na čelu s predsjednikom Bartomeuom katastrofa', kazao je Messi.

'Mislio sam i bio siguran da mogu slobodno otići, predsjednik je uvijek govorio da na kraju sezone mogu odlučiti hoću li ostati ili ne. Sada uporno tvrde da im vijest o odlasku nisam priopćio prije 10. lipnja, a tada smo se još natjecali u španjolskom prvenstvu zbog korona virusa. Ostat ću u klubu jer mi je predsjednik rekao da je jedini način da odem plaćanje klauzule od 700 milijuna eura, što je nemoguće. Druga opcija bila je otići na sud, a to nikad ne bih napravio jer Barcelona je klub koji volim, klub koji mi je dao sve otkad sam došao', naglasio je Messi te otkrio kako su se njegovom odlukom o odlasku uznemirli duhovi u obitelji.

'Kad sam rekao supruzi i djeci da želim otići iz Barcelone, bila je to brutalna drama. Cijela je obitelj počela plakati, moja djeca nisu željela napustiti Barcelonu, niti su željela mijenjati školu. Ali gledao sam dalje i želim se natjecati na najvišoj razini, osvajati naslove, natjecati se u Ligi prvaka', rekao je Messi.

'Htio sam se samo natjecati u Ligi prvaka i ne dopustiti da se raspadnemo kao u Rimu, Liverpoolu, Lisabonu. Sve to me navelo na razmišljanje o odlasku. Tražio sam novi izazov'.

  • +18
Barcelona - Bayern (četvrtfinale Lige prvaka 2019/20) Izvor: EPA / Autor: Rafael Marchante / POOL

Nezadovoljni Messi dakle, ostaje na Nou Campu, ali bez obzira što misli o upravi kluba, otkrio je misli li 'minirati' trenera.

'Moj se stav neće promijeniti bez obzira na sve. Dat ću sve od sebe. Uvijek želim pobjeđivati. Uvijek želim najbolje za sebe, za svlačionicu. Tu je novi trener, nove ideje. Ja ostajem'.