OČEKUJU VATRU

Mercedes u strahu od novih sukoba svojih vozača

16.07.2014 u 18:03

Bionic
Reading

Niki Lauda priznaje da njegovu ekipu čeka težak posao na stavku sezone, s obzirom na neizvjesnu borbu Mercedesovih vozača za naslov prvaka…

Nakon odustajanja Rosberga u Silverstoneu, Lewis Hamilton smanjio je svoj zaostatak na samo četiri boda u ukupnom poretku, a čekaju nas još dvije utrke uoči velike ljetne stanke. S obzirom da ostatak društva jako zaostaje za Mercedesovim vozačima, jasno je da će 'srebrne strijele' uzeti dvostruku krunu, samo je pitanje tko će biti svjetski prvak.

Gledajte Formulu 1!

Sve slobodne treninge, kvalifikacije te sve nedjeljne utrke gledajte na MAXtv-ovom kanalu, MAX GP! Utrke možete gledati i putem MAXtv To Go i Pay-Per-Day usluge te na online servisu match.tportal.hr. MAX Auto Moto paket možete kupiti OVDJE.

Odnos Rosberga i Hamiltona imao je svoje uspone i padove, a najviše nervoze bilo je tijekom vikenda u Barceloni i Monaku. Situacija se izgladila u posljednjih mjesec dana, no u momčadi su lagano zabrinuti, jer su svjesni da bi moglo ponovo biti problema, s obzirom da je u igri svjetska titula.

'Sve se vratilo na početak, kao što je bilo prije odustajanja Hamiltona u Kanadi. Sada će se boriti do krajnjih granica za naslov prvaka, a nas čeka težak posao. Nećemo se miješati. To je bitno. Nismo se miješali dosad, zašto bismo sad počeli? Bit će zanimljivo gledati tu borbu, jer su na istom nivou,' izjavio je Mercedesov član izvršnog odbora i bivši F1 prvak Niki Lauda te se osvrnuo na nestalnost forme Lewisa Hamiltona:

'Svi imaju uspona i padova. Pogledajte Vettela. On je četverostruki prvak i žali se i jadikuje zadnjih osam utrka. Takve stvari se događaju, previše se to naglašava. Lewis je od početka na dobrom nivou, stabilnom, a Nico se poboljšao. Vjerujte mi, čekaju nas vrlo zanimljive utrke.'


Velika nagrada Velike Britanije, rezultati

1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes) +30.1 s
3. Daniel Ricciardo (Red Bull Racing-Renault) +46.4 s
4. Jenson Button (McLaren-Mercedes) +47.3 s
5. Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault) +53.8 s
6. Fernando Alonso (Ferrari) +59.9 s
7. Kevin Magnussen (McLaren-Mercedes) +62.5 s
8. Nico Hulkenberg (Force India-Mercedes) +88.6 s
9. Daniil Kvyat (STR-Renault) +89.3 s
10. Jean-Eric Vergne (STR-Renault) +1 krug

Poredak vozača

1. Rosberg 165 bodova
2. Hamilton 161
3. Ricciardo 98
4. Alonso 87
5. Bottas 73

Poredak konstruktora

1. Mercedes 326
2. Red Bull Renault 168
3. Ferrari 106

Sve sažetke pogledajte ovdje