SENZACIJA NA POMOLU

Mercedes u panici u Monte Carlu: Više nije najbrži!

28.05.2016 u 16:14

Bionic
Reading

Nakon što je Daniel Ricciardo bio čak šest desetinki brži od svih u četvrtak na slobodnim treninzima, iz Mercedesa je stiglo priznanje da je Red Bull zaista trenutno brži na ulicama Monte Carla...

Nico Rosberg i Lewis Hamilton još od Singapura prošle godine s lakoćom osvajaju čelne pozicije na startu, no ove subote to će biti teže nego inače. Red Bull s poboljšanim motorom u Monaku djeluje impresivno, o čemu svjedoči i dominacija Daniela Ricciarda u četvrtak, kada je vozio čak šest desetinki brže od svih.

Iako su mnogi vjerovali da 'srebrne strijele' možda skrivaju svoju pravu brzinu za kvalifikacije, čini se da je nakon pobjede u Barceloni preporođeni Red Bull pronašao pravu formu, a Ricciarda će biti jako teško nadmašiti.

'Iznenađujuće je koliko su brzi. Očekivali smo da će biti blizu, ali ne tako brzi. Morat ćemo pronaći mnogo vremena na stazi,' priznao je Nico Rosberg.

Nakon trijumfa Maxa Verstappena, čini se da će ovaj put australski vozač Red Bulla pokazati timskom kolegi tko je gazda u momčadi.

'Rekao bih da je 99.9% brzine moja zasluga, a ostalo pojedinih dijelova bolida,' našalio se Daniel Ricciardo u četvrtak pa zaključio:

'Novi motor pomaže, ali imamo bolid koji je i inače dobar na ovoj stazi. Zasad sam vrlo sretan. Ovdje se može naći vrijeme ako voziš na samom rubu i mislim da smo pronašli dobar balans bolida i da imamo dobre izglede.'