HENDIKEP JE RJEŠENJe?

Mercedes treba kazniti do daljnjeg u Formuli 1?

09.02.2017 u 17:16

Bionic
Reading

Sve je više onih koji se žale na prednost koju ima momčad Mercedesa zbog svoje dominantne pogonske jedinice, a ravnatelj Tora Rossa smatra da mu treba zabraniti daljnji razvoj dok ga rivali ne stignu...

Nakon što je bivši predsjednik Ferrarija Luca di Montezemolo otkrio kako mu je Lauda priznao da je Mercedes počeo razvijati svoje hibridne V6 jedinice sedam godina prije rivala, sve je više onih koji smatraju da je prednost njemačko-britanske momčadi nepravedna zbog napredne pogonske jedinice koju rivali nikako da dostignu.

Posljednji koji se javio i traži promjene koje bi donijele izjednačenost na utrkama Formule 1 bio je ravnatelj Tora Rossa.

'Ja bih zamrznuo razvoj Mercedesovog motora dok ga rivali ne dostignu. Onda bih zamrznuo razvoj i ostalih,' kaže Franz Tost čija momčad je poznata po bolidima dobre aerodinamike, no mora kupovati drugorazredne motore od Ferrarija.

'Nadam se da će prije ili kasnije doći do jednakosti među pogonskim jedinicama različitih proizvođača. Ako do toga ne može doći, onda FIA treba donijeti pravila koja će to omogućiti. Treba nam da se barem Red Bull, Mercedes i Ferrari ravnopravno bore za titulu,' zaključuje prvi čovjek B momčadi 'bikova', a mnogi se s njim i slažu...