RIVALI STRAHUJU

Mercedes se sprema pomesti konkurenciju u Melbourneu!?

14.03.2014 u 11:49

  • +9

Melbourne, slobodni treninzi Formule 1

Izvor: Reuters / Autor: Paulo Whitaker

Bionic
Reading

Jenson Button vjeruje da su vozači Mercedesa brži punu sekundu u odnosu na sve, uoči Velike nagrade Melbournea…

McLaren je među momčadima koje su tijekom prvog dana F1 vikenda u Australiji ostvarivale pristojna vremena. Button je na jutarnjem treningu bio drugi, a na popodnevnom peti, no priznaje da ipak znatno za ostaje za konkurentima iz Mercedesa.

Gledajte Formulu 1!

Sve slobodne treninge, kvalifikacije te Veliku nagradu Australije gledajte na MAXtv-ovom kanalu, MAX GP! Utrke možete gledati i na pay-per-view servisu match.tportal.hr

'Zaostajali smo za njima dvije sekunde na testiranjima, ali sada zaostajemo sekundu. Kad su u pitanju duge serije krugova, mislim da svi zaostaju bar sekundu, Mercedes je jako brz. Naša brzina na treninzima možda ne izgleda sjajno, ali još nismo pronašli dobar balans,' kaže Jenson Button i dodaje:

'Nismo ni blizu najbržima, mislim da je malo iznenađenje da je Mercedes toliko brži od svih, uključujući i Williams.'

Problem bi na stazi Albert Park mogla biti i potrošnja goriva. Svi bolidi imaju ograničenje od 100kg goriva, a baš u Australiji to bi moglo nekima biti nedovoljno.

'Ne znam hoće li drugi morati štedjeti gorivo tijekom utrke, ali zasad se čini da ćemo mi malo morati. Radi se vjerojatno o najgoroj stazi za štednju goriva i bit će teško u nedjelju. No, zasad bolid djeluje dosta pouzdan, motor dobro radi i tempo nam nije loš. Nismo među najbržima, ali ni među najsporijima. Dakle, nije loše,' zaključio je F1 prvak iz 2009. godine.