Mendes kritizirao trenera

Menadžer Cristiana Ronalda sve je iznenadio odgovorom na pitanje u kojem će klubu Portugalac završiti karijeru

18.12.2019 u 14:53

Bionic
Reading

Od dana kada je Cristiano Ronaldo odlučio napustiti Real Madrid, s kojim je pokorio Europu četiri puta, često se pisalo u kojem bi klubu mogao jednoga dana završiti karijeru. Spominjali su se njegov bivši klub Manchester United, zatim američka MLS liga, ali i neke egzotične destinacije

Kada je u ljeto 2018. odlučio prijeći u Juventus bilo je poprilično izvjesno kako će vrlo teško baš u tom klubu jednoga dana završiti karijeru. Naime, često je sam Ronaldo znao reći kako bi se, ako se ukaže prilika, volio vratiti u rodni Portugal tj. u njegov prvi klub u kojem je stasao Sporting iz Lisabona.

No, usprkos tome što će Ronaldo u veljači proslaviti 35. rođendan, svi koji ga godinama prate slažu se kako igra na gotovo jednakoj razini kao prije deset godina. Obzirom da jako pazi na svoje tijelo i zdravo živi postavlja se pitanje koliko još sezona može igrati na visokoj razini.

Stoga je zanimljivo bilo čuti što o toj temi kaže Jorge Mendes, jedan od najmoćnijih nogometnih menadžera na svijetu koji godinama surađuje s Cristianom Ronaldom.

'Cristiano je jako sretan u Juventusu. Znate, tamo radi s velikim trenerom. Da, mislim da bi Ronaldo u Torinu mogao ostati sve do nogometne mirovine. Ima ugovor do ljeta 2022., a tada će biti u 38. godini životu', iznenadio je svojim razmišljanjem za Sky Sports Porugalac Mendes.

No, temperamentni Mendes s druge strane iskoristio je priliku kako bi treneru Juventusa Mauriziju Sarriju poslao kritiku:

'Znate, svi govore o tome kako bi Juventus zapravo trebao koristiti trio Cristiano-Dybala-Higuain, ali možemo pričati koliko hoćemo o toj temi. Zna se tko o tome odlučuje. Samo jedan čovjek, a on je Maurizio Sarri', dodao je Mendes koji je u ostatku razgovora naglasio kako je Ronaldo trebao dobiti Zlatnu loptu u zadnje dvije sezone. Čak je to nazvao nepravdom.

'Bilo bi normalno da je Cristiano osvojio Zlatnu loptu i za 2018. i za ovu godinu, ali barem jednu je sigurno zaslužio. No, da je ostao u Real Madridu, sigurno bi mu je dali.'