VOZIO BONA VOXA

'Medvjedima' stigao humanitarac koji je 'spašavao' i U2

18.07.2015 u 19:07

Bionic
Reading

Ako ste pomislili da je Medveščak zaključio svoju slagalicu KHL momčadi za 2015./2016. sezonu, prevarili ste se

U medvjeđoj svlačionici je upravo rezervirano još jedno mjesto na kojemu će tijekom sezone sjediti Gilbert Brule, ime koje spaja NHL, Bona i humanitarnost, igrač koji je protekle sezone igrao u napadu Avtomobilista iz Jekaterinburga...

'Brule će se izvrsno uklopiti u našu momčad i vjerujemo da će nam biti od velike pomoći. Iznimno je dobar napadač i klizač. Do potpisivanja Brulea nedostajao nam je još jedan top centar i drago nam je što smo ga pronašli upravo u njemu', izjavio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

U svijet profesionalnog hokeja Gilbert Brule je zakoračio već sa 18 godina nakon što su ga Columbus Blue Jacketsi izabrali u prvoj rundi (6. ukupno) na NHL draftu 2005. No to se i očekivalo od igrača za kojeg su međunarodni skauti govorili da je drugi najperspektivniji igrač odmah nakon Sidneya Crosbyja i koji je prikazao odličnu igru u juniorskom WHL-u za Vancouver Giantse te pokupio brojne nagrade. Tijekom svoje prve profesionalne sezone (2005./2006.) s Blue Jacketsima je odigrao sedam utakmica, da bi se narednih godina izborio za standardno mjesto ne samo u redovima Columbusa, već i Edmonton Oilersa te Arizona Coyotesa. S vremena na vrijeme je igrao i za AHL momčadi Syracuse Crunch, Springfield Falconse, Oklahoma City Baronse te Portland Piratese, a prvo europsko iskustvo stekao je za vrijeme NHL lockouta 2012./2013. odigravši 14 utakmica za švicarskog prvoligaša ZSC Lions.

Iznimna kvaliteta kojom se ističe na ledu nije jedino što krasi ovog 28-godišnjeg Kanađanina. Brule je osoba koja ne odustaje, koja iz najtežih trenutaka izlazi samo još jača, humanitarac... Tako ga je naučio život još od malih nogu kada je njegova 12-godišnja sestra Leah izgubila bitku s cerebralnom paralizom i napustila ovozemaljski svijet. Ljubav prema izgubljenoj sestri, čije je ime istetovirao na svom zapešću, Gilberta je uvijek poticala da napravi velike stvari i da ih još uvijek radi, bilo na ledu ili izvan njega. Leahi u čast. Tako je 2010. donirao 10.000 američkih dolara teško bolesnom dječaku iz Edmontona kojemu je novac bio potreban za skupu operaciju.

Godinu dana kasnije Brule je priskočio u pomoć i frontmenu U2-a, Bonu. Naime, irski rocker je zajedno sa svojim pomoćnikom autostopirao cestama Vancouvera kada im je Brule stao i povezao ih. Bono ga je u znak zahvalnosti pozvao na koncert U2, koji se održavao idući dan, a tijekom koncerta mu se zahvalio na vožnji.

Stoga autostoperi, ukoliko ćete ove sezone autostopirati u Zagrebu, nemojte se začuditi ukoliko vam Gilbert Brule stane i poveze vas.