ODLUČUJUĆE UTAKMICE

Medvjeđi zimski san: Prvo mjesto uoči doigravanja

10.02.2012 u 12:55

Bionic
Reading

Linz, Red Bull i Alba preostali su suparnici Medveščaka do početka doigravanja, a upravo rezultati tih dvoboja bit će odlučujući za poziciju 'medvjeda' pred play off

Truhno o suparnicima:

Linz je dobra momčad. Nisu bez razloga na prvom mjestu cijele sezone. Doveli su i novog braniča protiv kojeg još nismo igrali. Imali su i osam pobjeda zaredom, ali sada su malo stali. Vjerujem da nas s njima čeka još jedna tijesna utakmica. U četvrtfinalu će nas dočekati neka od momčadi iz kvalifikacijske skupine: Villach, Znojmo, Graz ili Vienna. Tko god nam dođe, držat ćemo se naše igre. Bilo bi lijepo izbjeći Red Bull ako prođemo dalje. Oni definitivno imaju puno bolji tim nego što su pokazali u posljednje vrijeme. Sad su doveli i novog golmana koji je odličan i igrao je u NHL-u. Vjerujem da će oni biti vraški protivnici u play offu.

Pred hokejašima Medveščaka još su tri utakmice prije početka doigravanja, utakmice koje bi mogle biti odlučujuće za poziciju koja osigurava prednost domaćeg leda. I zato uopće nije svejedno hoće li 'medvjedi' biti prvi, drugi, treći ili četvrti. Iako se tijekom prvog kruga Ebela činilo da je Linz neprikosnoven i da mu nitko nije ni blizu, čudan slijed natjecanja pruža priliku upravo zagrebačkoj ekipi da možda i osvoji prvo mjesto uoči play offa. No za to će već u petak trebati pobjedu upravo nad favoritima za osvajanje naslova prvaka - već spomenutim Linzom, i to na gostujućem ledu.

Ove sezone 'medvjedi' su već iskusili slast pobjede u Linzu. Pobjeda 4:1 uz fenomenalan učinak Franka Banhama i Ryana Kinasewicha stigla je u prvim danima 2012. godine i upravo ona daje pravo na optimizam Zagrepčanima da bi takav uspjeh možda mogli i ponoviti. Usput rečeno, prvi susret ove sezone te dvije ekipe imale su u 1. kolu Ebela i tada su Mike Ouellette i suigrači nadvisili 'medvjede' 3:2.

Preostale dvije utakmice Medveščak će odigrati na domaćem ledu u Domu sportova, i to protiv sve boljeg Red Bulla u nedjelju te ove sezone izvrsne Albe dva dana kasnije. Neće ni to biti lake utakmice, u kojima će se igrači Martyja Raymonda smjeti opuštati. Bez obzira na rezultat iz Linza, 'medvjedi' će morati igrati na pobjede jer je vrlo lako moguće da će se upravo s mađarskom ekipom boriti za prvo, drugo ili treće mjesto na ljestvici.

Zanimljivo, i Red Bull i Alba s Medveščakom dijele sličnu sudbinu kad su u pitanju nevjerojatni nizovi pogodaka u njihovoj mreži. Četiri gola u 69 sekundi, što smo vidjeli tijekom Ice Fevera u Areni, već su postali legenda, no i Albi se nešto slično dogodilo u Domu sportova 30. rujna, kad su Mađari primili četiri gola u pet minuta, i to nakon što su vodili 2:0 u 49. minuti utakmice. Između 54. i 59. minute Bahnam je dvaput pogodio mrežu gostiju, po jedan gol su pridodali Adam Naglich i Vjačeslav Truhno te je Ledena dvorana slavila konačnu pobjedu 4:2.

'Medvjedi' bi u preostale tri utakmice trebali biti kompletni te se valja nadati da će zdravi i bez ozljeda dočekati doigravanje od kojeg svi puno očekuju. Možda je malo pretenciozno najavljivati finale i borbu za naslov, no bez obzira na suparnika u četvrtfinalu, a kandidiraju Znojmo, Villach, Graz i pomalo sramežljivo Vienna Capitalsi, Zagrepčani imaju puno pravo na optimizam. Naime, s obzirom na viđeno ove sezone, koja god od tih ekipa bude suparnik u play offu 'medvjedi' će imati jako dobru priliku za polufinale.

Legendarnih 69 sekundi protiv Red Bulla
Austrija 1. liga
Skupina A
Linz Medveščak 19:15
Olimpija Ljubljana Alba Volan 19:15
Red Bull Salzburg Klagenfurt 19:15
Utk. Pob. P+ P- Izg. Bod.
1. Linz 7 5 0 0 2 14
2. Medveščak 7 4 0 1 2 12
3. Alba Volan 7 3 1 0 3 8
4. Olimpija Ljubljana 7 4 0 0 3 8
5. Red Bull Salzburg 7 1 1 1 4 7
6. Klagenfurt 7 2 0 0 5 5
Sljedeće utakmice
12.2. Alba Volan Linz
12.2. Medveščak Red Bull Salzburg
12.2. Klagenfurt Olimpija Ljubljana
Skupina B
Vienna Capitals VSV Pasut 19:15
Jesenice Znojmo 19:15
Utk. Pob. P+ P- Izg. Bod.
1. Znojmo 6 4 0 1 1 9
2. VSV Pasut 5 3 0 0 2 9
3. Graz 6 1 2 1 2 8
4. Vienna Capitals 5 2 0 1 2 7
5. Jesenice 6 1 1 0 4 4
Sljedeće utakmice
12.2. Znojmo VSV Pasut
12.2. Graz Vienna Capitals
14.2. VSV Pasut Graz