ČETVRTFINALE EBELA

'Medvjedi' imaju 1:0 protiv Znojma

19.02.2012 u 20:53

Bionic
Reading

Zagrebački hokejaši odigrali su dobru utakmicu u prvom susretu četvrtfinala Ebela protiv Znojma, te u seriji koja se igra na četiri pobjede vode sa 1:0

Hokejaši Medveščaka odigrali su vrlo dobru utakmicu protiv Orlova iz Znojma, te u seriji koja se igra na četiri pobjede vode sa 1:0. Riječ je, jasno, o čevrtfinalu Ebela, te očekivanjima da 'medvjedi' bez previše muke prođu suparnike iz Češke. S obzirom na viđeno, a rezultat 3:1 ne iskazuje svu premoć Zagrepčana, bila bi prava senzacija da Znojmo prođe u polufinale.

'Medvjedi' su zabijali po jedan pogodak u svakoj trećini, bili svakako tjelesno nadmoćni, a brzina klizanja koju su Česi vidjeli kao svoju prednost, u prvoj četvrtfinalnoj utakmici nije došla do izražaja. Jednostavno, domaćini su igrali svoju igru, dominirali ledom i pakom, te u konačnici njihova pobjeda zaista nije ni u kom slučaju problematična. No problematično bi moglo biti ubuduće Česima ukoliko nastave s brojnim podbadanjima, pa i izravnim napadima na 'medvjede', jer u prvoj trećini vidjeli smo toliko nesportskih poteza gostiju da zaista nije čudno što su domaćini u jednom trenutku izgubili živce i pošteno se potukli na ledu.

Tribine Ledene dvorane Doma sportova i ovog su puta bile raspjevane, od prve sekunde nosile su pjesmom svoje hokejaše, a podjela radosti na ledu s najmlađim navijačima po završetku utakmice nešto je što je zaista lijepo vidjeti.

Golove za Medveščak zabili su Alan Letan i dvaput Joel Prpic, a u sva tri gola je asistencijama sudjelovao Frank Banham, dok je počasni pogodak za goste bio djelo Jana Sede.

Iduću utakmicu Medveščak će igrati već u utorak u Češkoj, dok je treća utakmica na rasporedu u četvrtak, ponovno u Zagrebu.