ULAZNICA - NEMA!

Medveščak i Arena spremni za spektakl

20.01.2011 u 14:41

Bionic
Reading

Stotine gostujućih navijača najavilo je svoj dolazak u Arenu, a Medveščak se potrudio da ih se ugosti s istom srdačnošću kao i domaće kibice. Arena i led su spremni, sad još samo da krenu i pobjede

Sve je spremno za najveći sportsko-zabavni spektakl koji će se od 21. do 28. siječnja odigrati u zagrebačkoj Areni kada će hokejaški Medveščaka u sklopu regionalne EBEL lige pred ukupno 60-tak tisuća gledatelja odigrati četiri utakmice s klubovima iz Austrije i Slovenije, izvijestio je Medveščak na današnjoj konferenciji za novinare.

'Sve je spremno i obavljeno na vrijeme i nema nikakvih problema', rekao je predsjednik Medveščaka Damir Gojanović, dodavši kako nitko u klubu nije mogao ni sanjati da će u roku od samo godinu i pol dana završiti na ovako visokom nivou organizacije nekog sportskog događaja.

'Ovo sliči na NHL i svatko tko dođe na ovu priredbu bit će fasciniran s onim što je priređeno', rekao je predsjednik Medveščaka Igor Gojanović.

Kapetan hokejaša Medveščaka Alan Letang rekao je kako u ekipi vlada pozitivna nervoza i uzbuđenje uoči utakmica. 'Mi ćemo dati sve od sebe da svojim igrama pomognemo da ovaj spektakl potpuno uspije i ponosni smo zbog toga', rekao je.

Trener Douglas Bradley također je izrazio oduševljenje do sada učinjenim te je obećao da će momčad pred električnom i neponovljivom atmosferom koju stvaraju zagrebački navijači nastojati ostvariti pozitivan rezultat u predstojećim utakmicama.

Medveščak će prvu utamicu u Areni odigrati sutra protiv KAC-a iz Klagenfurta, zatim u nedjelju protiv Vienne, 25. siječnja ugostit će ljubljansku Olimpiju a domaćinstvo u Areni okončat će 28. siječnja utakmicom protiv Villacha. Uz to, bit će organizirano i niz zabavnih i popratnih događaja.

Prve dvije utakmice već su rasprodane. To znači da će već sutra u Areni biti 15.200 gledatelja čime susret dobiva povijesni karakter 'najveće hokejske utakmice ikada odigrane u regiji', jer će biti oboren rekord s olimpijskih igara u Sarajevu 1984. kada je finale hokeja gledalo oko 12.000 posjetitelja, izvijestio je glasnogovornik Medveščaka Ranko Vučinić.

Postavljanje leda u Arenu trajalo je pet dana, a za to je bilo potrebno 1200 metara dugih cijevi kroz koje teče posebna tekućina za stvaranje leda. Sedam tegljača dovezlo je 90 tona opreme za proizvodnju i održavanje leda, čije postavljanje je ostvarilo pet inozemnih stručnjaka i 36 radnika.