POD ZAŠTITOM POLITIČARA

Među srpskim navijačima je više od tisuću kriminalaca

03.10.2009 u 14:28

Bionic
Reading

Prema saznanjima novinara srpskog Blica u navijačkim skupinama Crvene zvezde, Partizana i Rada nalazi se više od tisuću kriminalaca, a za to policija već zna godinama

Nakon smrti navijača Toulousa u Beogradu Srbija je najavila oštar obračun s huliganima, a na svjetlo dana izlaze šokantne informacije. Tako se još ranije pisalo da su najveće srpske navijačke skupine zapravo paravan vođama za ostvarivanje kriminalnih djelatnosti poput dilanja droge, trgovine oružjem i reketarenja, a sada je procurila i informacija da se u tim grupacijama nalazi više od tisuću kriminalaca. Što je najgore, policija i političari već godinama znaju za taj podatak.

'Prije nekoliko godina bio je priveden jedan od vođa Partizanovih navijača, ali je jedan ministar zvao policiju i tužiteljstvo. Nikakav postupak nije vođen protiv tog vođe i odmah je pušten. Ne smijem vam više reći jer će se znati odakle informacija', rekao je neimenovani izvor za Blic, koji u tekstu tvrdi da klubovi plaćaju navijačima odlaske na utakmice, smještaj, prijevoz te im otvaraju agencije u kojima rade, a sve to uz odobrenje političara koji sjede u upravnim odborima tih klubova.

Navodi se i primjer da u Skupštini Crvene zvezde gotovo četvrtinu članova (19) čine navijači.

Inače, u petak je javni tužiitelj Slobodan Radovanović podnio MUP-u Srbije zahtjev za zabranu organiziranog okupljanja, organiziranog odlaska i organiziranog posjeta sportskim utakmicama navijačima Partizana, Crvene zvezde i Rada, a najavljena je i inicijativa za brisanje pojedinih navijačkih grupa iz registra.