MANDELA I NOGOMETAŠI

Među emotivnim porukama ističu se Ronaldo i Eduardo!

06.12.2013 u 11:15

  • +13

Nelson Mandela - odlazak diva

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Jason Lee

Bionic
Reading

Nakon što je umro Nelson Mandela, bivši predsjednik Južnoafričke Republike (JAR), ikona borbe protiv aparthejda, putem društvenih mreža oglasili su se brojni bivši i sadašnji nogometaši koji su mu poslali posljednji pozdrav

'Naš je narod izgubio oca. Premda smo znali da će ovaj dan doći, ništa ne može umanjiti naš osjećaj dubokoga i trajnog gubitka. Njegova neumorna borba za slobodu donijela mu je poštovanje cijeloga svijeta. Njegova poniznost, strast i čovječnost, donijeli su mu njihovu ljubav', rekao je Zuma u televizijskom obraćanju naciji.

Nelson Mandela i Cristiano Ronaldo

No nije tajna kako je Mandela – inače veliki ljubitelj sporta - poznat po tome kako je uspio ujediniti nogometni svijet. Bio je veliki ljubitelj nogometa, ali i ragbija koji je u Južnoafričkoj Republici jako popularan. No kako je i sam napisao u svojoj autobiografiji, 'nogomet je sport koji je imao terapeutski utjecaj na njega tijekom zatočeništva na otoku Roben'.

Među brojnim porukama i posljednjim pozdravima vizionaru i najslavnijem političkom zatvoreniku na svijetu koji je iza rešetaka proveo gotovo tri desetljeća, našli su se nogometna imena kao što su Cristiano Ronaldo, Eduardo da Silva, Edin Džeko, Gary Lineker, Lee Dixon, Emmanuel Edebayor, Eric Abidal, Vincent Kompany i mnogi drugi.

'Zahvalan Madibi na onom što nam je ostavio. Uvijek ćeš biti s nama.'

Neka mu je vječna slava.



Kliknite za uvećanje