DUHOVITA REAKCIJA NIZOZEMCA

Max Verstappen prekinuo crni niz na stazi u Monte Carlu i to na kakav način; do pobjede je došao s novim rekordom VN Monaka

24.05.2021 u 14:37

Bionic
Reading

Max Verstappen je bio najbrži na VN Monaka, postavio je i novi rekord ove ulične utrke, pomaknuo neke osobne granice, a uz to i postao vodeći u ukupnom poretku vozača

Nizozemac je prekinuo crni niz u Kneževini. Tamo nikada nije bio na postolju, a sada se popeo na ono najviše. Doduše, 2019. prošao je kroz cilj kao drugi, ali je zbog kaznenih sekundi pao na četvrto mjesto.

Trijumfom na ulicama Monte Carla mladi Nizozemac postao je vodeći u poretku, i 64. vozač u povijesti kojem je to uspjelo. To mu je i druga pobjeda u sezoni poslije trijumfa u Italiji (Imola), a svaki puta ove sezone bio je na postolju (još tri puta drugi).

Verstappen je iza sebe imao Carlosa Sainza i Landa Norrisa koji mu se nisu uspjeli približiti pa je nakon 78 odvezenih krugova mogao proslaviti svoju 12. pobjedu u karijeri.

'Ovo je na neki način iskupljenje za sve one prošle utrke koje sam vozio ovdje, jer dosad nikad nisam imao priliku slaviti. Uvijek sam bio brz u Monaku, samo sam u prošlosti imao pokoje zabijanje u ogradu previše', bio je duhovit 23-godišnji Nizozemac.

Monte Carlo je sada među 10 staza na kojima je dosad pobjeđivao u Formuli 1. Dvaput mu je to uspjelo u Mexico Cityju i Spielbergu, po jednom u Silverstoneu, Abu Dhabiju, Hockenheimu, Interlagosu, Barceloni, Sepangu i Imoli.

'Kao ekipa dosad smo napravili manje pogrešaka i zato vodimo. Nadam se da možemo tako nastaviti i kroz ostatak sezone', dodao je Verstappen.

  • +18
Formula 1, Velika nagrada Monaka, 2021. Izvor: EPA / Autor: SEBASTIEN NOGIER

Pao je i jedan rekord. Prosječna brzina pobjednika bila je 157,833 km/h što je najbrže ikad u povijesti VN Monaka, a prije Verstappena u toj kategoriji bio je najbolji Fernando Alonso (2007.).