SVE JE REALNIJE

Mateo Kovačić na odlasku iz Chelseaja, Hrvat radi transfer u drugog nogometnog diva, a zapravo je za sve kriv Vladimir Putin

15.04.2022 u 14:52

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić mogao bi se vratiti u milanski Inter, barem takav rasplet na ljeto priželjkuje talijanski velikan

Naš veznjak igra odlično u Chelseaju, ali dobru atmosferu poremetio je Vladimir Putin! Da, ruski predsjednik izvršio je s vojskom invaziju na Ukrajinu, a posljedice osjeća i engleski premijerligaš.

Chelsea je doživio određene sankcije zbog povezanosti vlasnika kluba Romana Abramovića s Putinom. Klub se prodaje, ali do dolaska novog gazde 'Bluesi' su u blokadi što ih financijski uništava.

Takvo stanje moglo bi dovesti do egzodusa igrača, njihovu prodaju za puno manje iznose, jer Chelsea nema prevelikog izbora dok se situacija ne sredi, a tu svoju priliku vidi Inter koji bi u svoje redove rado vratio Matea Kovačića.

Hrvatski veznjak je u Interu bio od 2013., kada je stigao iz Dinama za 11 milijuna eura, pa do ljeta 2015. Tada se za 38 milijuna eura preselio u Real iz kojeg je prvo 2018. završio na posudbi u Chelseaju, a godinu dana kasnije Englezi su otkupili njegov ugovor za 45 milijuna eura što je i dan danas najveća odšteta isplaćena za nekog hrvatskog nogometaša.

  • +3
Inter - Verona, Serie A, 2021/22. Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

Inače, Kovačić ima ugovor sa Chelseajem do ljeta 2024., sretan je u Londonu, navijači 'Bluesa' ga obožavaju, ali prema pisanju Tuttosporta rastanak nije nemoguć zbog razloga koji nemaju veze s nogometom.