FERRARI F138

Massa sretan: Novi bolid je kao s drugog planeta!

06.02.2013 u 10:30

Bionic
Reading

Felipe Massa zadovoljan je Ferrarijevim F138 bolidom kojeg je u utorak imao priliku isprobati u Jerezu.

Brazilski 31-godišnji vozač jako se mučilo prošle sezone tijekom zimskih testiranja i na prvih pet, šest utrka sezone. Nije se nikako mogao priviknuti na tadašnji bolid Ferrarija, no ove godine F138 mu je puno bolje legao.

'Ako ga usporedite s prošlogodišnjim, ovo je potpuno drugi planet. Sjećam se da smo se tada jako mučili da bi vozili, bilo je teško držati ga na stazi. No ove godine baza bolida potpuno je drukčija, balans je puno bolji, stražnji dio se puno bolje ponaša, a i trakcija je bolja,' izjavio je Felipe Massa pa dodao:

'Rekao bih da je razlika u odnosu na prošlu godinu ogromna, ali to je tek početak. Znamo da je sada najvažnije razumjeti u kojem smjeru razvijati bolid do prve utrke sezone.'

Ferrari je zaostao čak 1.6 sekundi za McLarenom prvog dana testiranja, ali zbog toga ne brinu.

'Nisam razočaran. Imali smo u utorak ponešto problema s temperaturom bolida, moramo naći način da to riješimo, ali mislim da to neće biti problem. Mislim da je 1.18:8 Buttona fenomenalno vrijeme, ali Webberovih 1:19.7 i nije. Prvi je dan, vozimo i nisam razočaran. Puno je posla pred nama,' zaključio je viceprvak iz 2008. godine.