F1, VN MAĐARSKE

Massa se zabio u ogradu, Alonsu pole position

25.07.2009 u 15:12

Bionic
Reading

Španjolac Alonso osigurao je 18. pole position u karijeri, ovoga puta najbolji je bio u borbi za startnu poziciju VN Mađarske. Kvalifikacijski dan je obilježila nesreća Brazilca Felipea Masse, kojeg je u jednom trenutku tvrdi predmet pogodio u kacigu, zbog čega je izgubio kontrolu nad bolidom te izletio sa staze i zabio se u zaštitnu ogradu. Massa neće nastupiti u nedjelju

Španjolac Fernando Alonso iz Renaulta startat će s najbolje pozicije u nedjelju na VN Mađarske, dok će iz istog reda startati i Sebastian Vettel iz Red Bull Renaulta kao drugi u kvalifikacijama, a Australac Mark Webber će startati iz drugog reda kao treći u kvalifikacijama koje su vožene u subotu na Hungaroringu. Vozač Ferrarija Brazilac Felipe Massa, koji se na današnjim kvalifikacijama zaletio u zaštitnu gumenu ogradu, neće nastupiti u sutrašnjoj utrci Formule 1 za VN Mađarske.

Tijekom kvalifikacija Massu je pri velikoj brzini u kacigu pogodio predmet za koji se vjeruje da je ispao sa bolida Rubensa Barrichella (Brawn GP). Zbog toga je Massa izgubio kontrolu i zabio se u zaštitnu gumenu ogradu. Brazilskom vozaču pružena je pomoć u medicinskom centru na stazi Hungaroring, a potom je prevezen u bolnicu na dodatne preglede.

'Felipe Massa je pri svijesti, što je najvažnija stvar', kazao je glasnogovornik Ferrarija Luca Colajanni.

Ferrari ne može imenovati vozača koji bi zamijenio Massu na sutrašnjoj utrci, pa će imati samo jednog predstavnika, Kimija Räikkönena. Potom je helikopterom prebačen u bolnicu, a posljednje informacije govore da mu je stanje stabilno.

Španjolac Fernando Alonso, u Renaultu, krenut će s najbolje startne pozicije u utrku VN Mađarske na Hungaroringu.
                                                                                Poredak nakon kvalifikacija:

Massin udes na Hungaroringu


1. Fernando Alonso (Špa/Renault)

2. Sebastian Vettel (Njem/Red Bull-Renault)

3. Mark Webber (AUS/Red Bull-Renault)

4. Lewis Hamilton (VBR/McLaren-Mercedes)

5. Nico Rosberg (Njem/Williams-Toyota)

6. Heikki Kovalainen (Fin/McLaren-Mercedes)

7. Kimi Räikkönen (Fin/Ferrari)

8. Jenson Button (VBR/Brawn-Mercedes)

9. Kazuki Nakajima (Jap/Williams-Toyota)