ON PROTIV HULKENBERGA

Massa favorit za slobodno mjesto u ekipi Lotusa?

17.09.2013 u 16:19

Bionic
Reading

Nakon odlaska Kimija Raikkonena iz Lotusa, u borbi za slobodno mjesto nalaze se Felipe Massa i Nico Hulkenberg

Momčad iz Enstonea potvrdila je da će sljedeće godine za njih i dalje voziti Romain Grosjean, a s obzirom da su mjesta u svim top ekipama popunjena, ono drugo, slobodno mjesto u Lotusu trenutno je najtraženije među vozačima Formule 1.

U borbi za upražnjeno mjesto nalaze se Felipe Massa Nico Hulkenberg. Lotus može birati između iskustva i talenta, a prema brazilskim medijima, njihov sunarodnjak je bliže dobivanju ugovora, jer u 2014. godini upravo bi iskustvo trebalo biti važnije, s obzirom na brojne promjene tehničkih pravila koja će stupiti na snagu.

Iskusni 32-godišnji Massa također ima prednost i zbog svog menadžera Nicolasa Todta, sina predsjednika FIA-e, koji je u prošlosti već znao pronaći sponzore za ekipu Lotusa, a također ga favorizira i Bernie Ecclestone, jer bi za Formulu 1 bila katastrofa ostati bez ijednog brazilskog vozača.

Hulkenberg je pak u posljednje dvije sezone zablistao sjajnim rezultatima u slabašnim bolidima, poput petog mjesta u Monzi prije deset dana, no već je jednom bio u sličnoj situaciji 2010. s Williamsom, pa mu dobra vožnja nije pomogla da zadrži mjesto u Formuli 1. Ferrari ga je otpisao, Sauber ga ne može platiti, ostaje mu još Lotus ili eventualno povratak u Force Indiju.

Ipak, iako je Massa favorit, ravnatelj Lotusa Eric Boullier navodno je brazilskom novinaru Liviju Orrichiju potvrdio da su i dalje šanse 50-50, pa se 26-godišnji Nijemac još uvijek ima pravo nadati opstanku u sportu.