OPET DIGAO GLAS

Massa bijesan: Kakvi su to suci u Formuli 1?

24.07.2014 u 18:26

Bionic
Reading

Felipe Massa ne može se pomiriti s činjenicom da su suci zaključili kako je njegova krivica veća od Magnussenove u prvom zavoju Velike nagrade Njemačke…

Brazilski 33-godišnji vozač po treći je put ove sezone odustao već u prvom krugu zbog sudara, a nakon utrke oštro je kritizirao mladog Danca te ga optužio da pokušava sve riješiti u prvom zavoju, a to je u elitnom automobilističkom natjecanju nemoguće.

Gledajte Formulu 1!

Sve slobodne treninge, kvalifikacije te sve nedjeljne utrke gledajte na MAXtv-ovom kanalu, MAX GP! Utrke možete gledati i putem MAXtv To Go i Pay-Per-Day usluge te na online servisu match.tportal.hr. MAX Auto Moto paket možete kupiti OVDJE.

No, suci koji su pregledali snimku zaključili su kako Kevin Magnussen ništa nije kriv. Kažu da je Massa bio taj koji nije dovoljno ostavio prostora protivniku jer se bio zaokupljen dvobojem s timskim kolegom Valtterijem Bottasom ispred sebe. Takav zaključak strašno je naljutio Brazilca.

'Mislite da je to bila moja krivica? Ako tako misle, onda ja ne znam kako to uzimaju za suce u Formuli 1,' izjavio je Felipe Massa koji je uvjeren da je Magnussen isključivi krivac:

'Bio je previše agresivan. Nije imao liniju u tom zavoju za tako brz prolazak, jer je bio na unutrašnjoj strani. Zbog toga je izgubio bodove, kao i ja.'

'Ja sam bio oprezan, popustio sam zbog Valtterija koji je bio naprijed i bilo je nemoguće vidjeti tko je iza. U koliko je Magnussen već utrka napravio probleme dosad u prvom krugu? Ne možeš voziti samo za sebe, moraš misliti i što će drugi napraviti. Ali nemam se namjere više time zamarati,' zaključio je vozač Williamsa.



Velika nagrada Njemačke, rezultati

1. Nico Rosberg (Mercedes)
2. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes) +20.7 s
3. Lewis Hamilton (Mercedes) +22.5 s
4. Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault) +44.0 s
5. Fernando Alonso (Ferrari) +52.4 s
6. Daniel Ricciardo (Red Bull Racing-Renault) +52.5 s
7. Nico Hülkenberg (Force India-Mercedes) +64.1 s
8. Jenson Button (McLaren-Mercedes) +84.7 s
9. Kevin Magnussen (McLaren-Mercedes) +1 krug
10. Sergio Perez (Force India-Mercedes) +1 krug

Redoslijed vozača

1. Rosberg 190
2. Hamilton 176
3. Ricciardo 106
4. Alonso 97
5. Bottas 91

Redoslijed konstruktora

1. Mercedes 366
2. Red Bull Racing 188
3. Williams 121
4. Ferrari 116
5. Force India 98

Sažetke ostalih utrka pogledajte ovdje