RANIERIJU ODZVONILO?

Marseille u završnici izbacio Inter iz Lige prvaka

14.03.2012 u 09:13

Bionic
Reading

Pobjednik Lige prvaka od prije dvije godine, milanski Inter, neće se vratiti na europski tron. U infarktnoj završnici svladali su Olimpique iz Marseillea rezultatom 2:1 (0:0), ali su zbog poraza u Francuskoj 1:0 ispali iz četvrtine finala

Inter, izranjavan neuspjesima u domaćem prvenstvu, tražio je spas sezone kroz proboj u Ligi prvaka, ali crno-plavi dio Milana večeras je definitivno uronio u tugu.

Momčad vrlo osporavanog trenera Claudija Ranijeria, kojemu bi ovaj neuspjeh lako mogao okončati mandat na klupi Intera, morala je stizati zaostatak od 1:0 s Velodromea i uspjeli su u 75. minuti kada se heroj zadnjeg penjanja na europski tron, Argentinac Diego Milito, najbolje snašao u kaznenom prostoru i svladao vratara Mandandu

Dvoboj je jedrio prema produžecima, no upravo vratar Mandanda je u drugoj minuti nadoknade vremena poslao savršenu dugu loptu koja je pronašla Brandaoa. Brazilac se oslobodio čuvara i preciznim udarcem iz srca kaznenog prostora svladao Cesara te utišao euforični San Siro.

Inter je u 96. minuti nakon velike nervoze penalom Pazzinija upisao pobjedu, ali u idućem trenutku odsviran je kraj koji je označio početak velikog slavlja Francuza. Presudio je gol u gostima, Brandaov pogodak nisu mogli nadoknaditi u tako kratkom vremenu.

Brandaov gol koji će pamtiti dok je živ
Liga prvaka, Završnica
Inter Milano 2 1 Marseille
Strijelci
1:0 A. Milito (75') 1:1 Brandao (90')
2:1 G. Pazzini (11m, 90')
Sastavi
J. César
W. Samuel
F. Lucio
Y. Nagatomo
Maicon
A. Poli (74' E. Cambiasso)
W. Sneijder (58' J. Chukwuma Obi)
D. Stanković
J. Zanetti
A. Milito
D. Forlan (58' G. Pazzini)
S. Mandanda
N. Nkoulou
S. Diawara
J. Morel
Azpilicueta
S. Mbia
A. Diarra
A. Ayew (90' G. Bracigliano)
M. Amalfitano
L. Remy (88' Brandao)
M. Valbuena (76' B. Cheyrou)
Žuti kartoni
J. Zanetti 24'
W. Samuel 53'
D. Stanković 90'
S. Diawara 67'
S. Mandanda 68'
Crveni kartoni
S. Mandanda 90'