ONI SU OBILJEŽILI VIKEND

Marković nagrađen za čudesne obrane; u momčadi kola su i Bukvić i njegova 'žrtva'

05.03.2024 u 13:44

Bionic
Reading

Utakmicom u kojoj je Rudeš svladao Goricu 2:1 i stigao do prve prvenstvene pobjede ove sezone okončano je 25. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige

Iako je Rudešova sudbina u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi vrlo izvjesna, prva pobjeda igrača momčadi iz zapadnog dijela Zagreba ipak je burno proslavljena.

Naime pratili su Rudešovu momčad brojni pehovi još od starta prvenstva, dok je na klupi sjedio Robert Prosinečki. Sjetimo se samo kako su rudešani u 2. kolu imali vodstvo protiv Osijeka 3:0, da bi na kraju doživjeli poraz 3:4. Bilo je još utakmica u kojima su zaslužili minimalno remije, ako ne i pobjede. No tek u 25. kolu, uz sjajnog Mateja Markovića, koji je opet radio čuda na golu, ipak su uspjeli skinuti 'prokletstvo' te razveseliti predsjednika Josipa Šimunića i direktora Stipu Čondrića.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Zanimljivo, iako je Rudeš uvjerljivo zadnji na prvenstvenoj tablici, vratar Marković već treći put uvršten je u momčad kola. S time da moramo dodati da je on na Rudešovu golu tek od 11. kola, odnosno da je branio u 14 prvenstvenih ogleda.

No kao što je bilo veselo u Kranjčevićevoj, jednako se slavilo na Poljudu i Rujevici. Pogotovo nakon Dinamovog kiksa u Opus Areni. Naime ovaj se tercet bori za naslov prvaka i jasno je da se željno iščekuje svaki pogrešan korak suparnika.

Sažetak utakmice Rudeš - Gorica 2:1 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Hajduk je svoj posao protiv Istre 1961 odradio još u subotu, ali nije Karoglanova momčad odigrala neku senzacionalnu utakmicu, zbog koje bi navijači trebali biti oduševljeni. Možda ih najviše može veseliti informacija da se na klupi prvi put pojavio Ivan Perišić te da je Filip Krovinović podigao formu.

U prvoj utakmici nedjeljnog programa Rijeka je golovima stopera Nike Galešića i Mateja Mitrovića svladala Varaždin. I baš su strijelci s ovih utakmica završili u najmomčadi kola.

Sažetak utakmice Rijeka - Varaždin 2:0 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

U kasnijem nedjeljnom terminu u Opus Areni igran je derbi te su Osijek i Dinamo uzeli po bod. Strijelac za domaćine bio je Domagoj Bukvić, koji se također našao u momčadi kola, ali u njoj je i Bukvićeva 'žrtva', Theophile Catherine. U toj utakmici odličan dojam ostavio je i Martin Baturina te je zauzeo mjesto u idealnoj momčadi.

Sažetak utakmice Osijek - Dinamo 1:1 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel

Baš kao i junak Lokomotivine pobjede 3:2 nad Slaven Belupom, dvostruki strijelac Duje Čop.

Zanimljivo, u idealnih 11 su i dva igrača Gorice (Štiglec, Matavž) koja je u ponedjeljak doživjela poraz od Rudeša. Drugim riječima, iako je izgubila od zadnje momčadi lige, momčad Dinka Jeličića ipak ima za čime žaliti, posebice prema propuštenim prilikama iz drugog dijela dvoboja.