talijani pišu

Marko Pjaca iznenadio mnoge; tko bi odbio uglednog trenera i veliki engleski klub?

05.02.2019 u 18:46

Bionic
Reading

Prije nekoliko dana završen je prijelazni rok, a u kojem su se mnogi nadali novim i boljim transferima. Iako mu situacija u Fiorentini nije blistava, Marko Pjaca nije razmišljao na taj način, te je ostao među 'violama'

U ljeto 2016. godine ostvario je hvalevrijedan transfer u Juventus, a u prvoj sezoni u 'Staroj dami' upisao je 14 nastupa. Za očekivati je bilo da će u drugoj dobiti koju minutu više, no tada su krenule nevolje za hrvatskog reprezentativca. Prvo problemi s fibulom, pa teška ozljeda koljena u prijateljskoj utakmici protiv Estonije.

Morao je Pjaca na operaciju, a onda se nakon dužeg oporavka pokušao vratiti u staru formu u dresu Schalkea.

Odigrao je u dresu kluba iz Gelsenkirchena sedam utakmica, ali na kraju te sezone vratio se u Juventus. Međutim, nije se dugo zadržao već je poslan na posudbu u Fiorentinu i očekivalo se da će kod trenera Piolija biti jedna od napadačkih 'igala'.

I kada se vidi da je igrao u 17 utakmica, mogli bi biti zadovoljni, no, krenuo je u samo osam njih od prve minute, a po utakmici je u prosjeku dobivao svega 40-tak minuta.

S toga se neko vrijeme pisalo o mogućem odlasku Pjace iz Fiorentine. A da to ipak nisu bile 'šuplje priče', ovog je utorka potvrdio i Corriere Fiorentino, koji tvrdi da je po Pjacu na stadion Artemio Franchi stigao Rafa Benitez, menadžer engleskog Newcastle Uniteda.

Međutim, prema pisanju istog lista, Pjaca je bio taj koji je odbio odlazak u Engelsku, očito uvjeren da se može dokazati u Italiji odnosno izboriti se za mjesto u momčadi 'viola'.

A ako Marko toliko vjeruje u sebe, nemamo ni mi pravo manje vjerovati već mu čestitati na hrabroj odluci i poželjeti mu da se i dokaže.