ADUT S KLUPE

Marko Pjaca - ekspresni povratak nakon teške ozljede

06.06.2016 u 08:15

Bionic
Reading

Odlični mladi krilni napadač zagrebačkog Dinama, za kojeg se otima pola Europe, a najviše talijanski divovi Juventus i Milan, već neko vrijeme figurira kao jedna od najvećih nadolazećih zvijezda hrvatskog, ali i europskog nogometa. A čime Pjaca sve raspolaže, dokazao je ovog proljeća

Početkom svibnja napunio je 21 godinu, ali zbog svojih igara, koje su na visokom nivou, djeluje vrlo zrelo. Međutim, unatoč odgovornosti, Pjaca ima i potez više zbog kojeg ljudi vole nogomet i dolaze na stadione, a po svemu sudeći, od jeseni će uveseljavati navijače negdje u inozemstvu jer svakodnevno dolaze ponude za njega.

INFO

Rođen: 6. svibnja 1995. (Zagreb)
Klubovi: Lokomotiva, Dinamo
Reprezentacija: 8 nastupa (1 gol)


Ono što je Pjacin dodatni plus jest to što potječe iz sportske obitelji i zna što znači odricanje. Otac mu je bio izvrstan hrvač, potom trener Hrvačkog kluba Zagreb i izbornik reprezentacije Hrvatske, a majka Višnja, inače liječnica, bila je hrvatska prvakinja u džudu.

Tijekom sezone u kojoj je doživio potpunu afirmaciju imao je i jedan velik peh. Naime, u utakmici protiv Hajduka nezgodno je pao i slomio ključnu kost te se u jednom trenutku činilo da bi mogao propustiti Europsko prvenstvo. Ipak, snagom volje, mukotrpnim terapijama i uz podršku liječnika Pjaca se vratio i prije nego se očekivalo te bi mogao biti jedan od Čačićevih aduta u Francuskoj.