NOVI IZAZOV ZA NAŠEG IGRAČA

Marko Pjaca donio najbolju moguću odluku, jer za njega nema sreće u Juventusu; čeka se službena potvrda

30.07.2018 u 13:06

Bionic
Reading

Marko Pjaca (23) bi sljedeću sezonu trebao provesti na posudbi, talijanski mediji uvjereni su kako Juventus pušta hrvatskog napadača u Fiorentinu

Veliki talent hrvatskog nogometa je za 23 milijuna eura prodan iz Dinama u Juventus u srpnju 2016. te je uslijedila žestoka borba za minutažu u talijanskom prvaku. Pjaca je dobivao priliku, ne toliko koliko je on sam očekivao, ali polako se nametao treneru Massimilianu Allegriju.

No u ožujku 2017. krilni igrač teško je ozlijedio ligamente koljena na prijateljskoj utakmici Hrvatske kod Estonije. Uslijedila je stanka od osam mjeseci, a nakon povratka na teren bilo je janso da će Pjaca sreću potražiti negdje drugdje, jer je Juventus imao posložen sastav.

U siječnju ove godine Pjaca je otišao na posudbu u Schalke i nije se naigrao. Sada je opet u dresu Juventusa (s kojim ima ugovor do ljeta 2021.), ali teško će do pristojne minutaže, jer 'stara dama' ima niz sjajnih igrača kojima Allegri više vjeruje.

  • +5
Hrvatski nogometaš Marko Pjaca Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Pjaca je ispočetka najavljivao da ostaje u Juventusu, da će se pokušati izboriti za priliku, ali i njemu je postalo jasno da je najbolja opcija odlazak – prodaja ili posudba – nije važno, glavno je da igra.

Uz njegovo ime vezivali su se brojni klubovi iz Italije (Udinese, Sampdoria, Milan, Fiorentina), Engleske (West Ham) i Španjolske (Valencia), a pobjednik tog lova izgleda da je Fiorentina.

Marko Pjaca, najbolji golovi i potezi Izvor: Društvene mreže

Talijanski mediji poput Corriere dello Sporta uvjereni su kako je dogovor pao i da će Pjaca na posudbu u klub iz Firence te da će 'viole' imati opciju kupiti Hrvata nakon završetka sezone. Cijela priča službeno bi trebala biti potvrđena sljedećih par dana...