kako je kustić postao 'slučaj'

Mario Stanić bez dlake na jeziku komentirao susret saborskog zastupnika Kustića s nepravomoćno osuđenim Mamićem

08.11.2018 u 12:17

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, Mario Stanić, koji je se na prethodnim izborima za predsjednika HNS-a otvoreno stao na stranu Darija Šimića, u svom stilu, a to znači, bez 'dlake na jeziku' komentirao postupke Marijana Kustića, koji je bio također jedan od protukandidata Davoru Šukeru ali i njegov sastanak s optuženim Zdravkom Mamićem u Sarajevu

Borac za promjene u hrvatskom nogometu, Mario Stanić, objavio je na blogu svoj stav o Marijanu Kustiću, HDZ-ovcu koji ima sve brojnije funkcije u Hrvatskom nogometnom savezu.

A tekst prenosimo u cjelosti.

Nevjerojatno kako život može biti duhovit, okrutan i milostiv u isto vrijeme. Nevjerojatno kako ponekad istina odmah ispliva na površinu, a katkad sa zakašnjenjem izroni i poput cunamija raznese sve pred sobom!

Evo, bruje novine i portali kako je visoki predstavnik HNS-a i saborski zastupnik gospodin Kustić bio na službenom putu u Sarajevu i tamo slučajno naletio na gospodina koji je slučajno nepravomoćno osuđen! Bio je to sasvim slučajan susret starih poznanika koje je netko opet slučajno ovjekovječio fotografijom za nekakvim okruglim stolom! Slučajno je to sve procurilo u javnost i sada je nastao slučaj Kustić!

  • +7
Mario Stanić Izvor: Pixsell / Autor: STR- 4994/PIXSELL

Da stvar bude gora, u isto vrijeme dok se gospodin Kustić slučajno družio i naslikavao s poznanikom, mi smo ga eto slučajno čekali u studiju televizije N1, gdje smo slučajno trebali raspravljati o nogometnoj infrastrukturi i projektu izgradnje nacionalnog stadiona. Ljubazna, ali uznemirena voditeljica, je slučajno objasnila kako se gospodin Kustić ne javlja na telefon, iako je prethodno sve bilo dogovoreno i potvrđeno!

'Da mu se nije šta slučajno dogodilo, pomislio sam u sebi ne znajući u tom trenutku kako će mu se tek svašta dogoditi'.

I stvarno, dok smo mi umjesto njega raspravljali o nacionalnom stadionu i prioritetima našeg nogometa gospodin Kustić je slučajno morao hitno otputovati! Bez ikakve isprike i potrebe da se javi zabrinutoj voditeljici on se žurno i slučajno, pod okriljem noći, transferirao na neku drugu lokaciju! Nakon što su sasvim slučajno slike zajedničkog druženja procurile u javnost klupko se počelo odmotavati i sad je gospodin Kustić slučajno na udaru…

Čak je i premijer sasvim slučajno prokomentirao te iznenadne i neugodne fotografije koje su nastale na službenom putu gospodina Kustića! I u pravu je premijer kad kaže da je morao biti mudriji, nije se smio slikati i pozirati javno, nije smio prostituirati svoju stranku i svoj visoki položaj u nogometnom savezu. Mogao je gospodin Kustić to elegantno i mudro odraditi da nitko slučajno ne sazna! Jedini koji valjda mogu i smiju znati su ovi iz HDZ-a. Ispada tako da je gospodin Kustić, vjerovali ili ne, sasvim slučajno sam sebe uvalio u probleme i eto slučajno se zamjerio samom vrhu svoje stranke. Ili kojim slučajem ipak nije?

S druge strane, moj jezik, pogan kakav je, slučajno u emisiji reče kako je HNS podružnica HDZ-a! Nekako mi je sve to slučajno palo na pamet tijekom emisije. Kao grom iz vedra neba dođe mi misao kako HDZ i dalje čvrsto u rukama drži svoju najdražu igračku i kako je sve nekako lakše kad si visoko pozicioniran u nekakvoj stranci.

Kako volim argumentirati svoju izjavu i kako bismo izbjegli svaku nejasnoću moram naglasiti da u izvršnom odboru HNS-a sasvim slučajno nema pripadnika naših drugih političkih stranaka:

  • nema nijednog člana SDP-a,
  • nema ni jednog člana Mosta,
  • nema ni jednog člana Živog zida,
  • nema ni jednog člana IDS-a,
  • nema nitko iz HSS-a.

Sasvim slučajno tamo nema, a izgleda ne može ni biti, netko tko nije podoban.

Privilegij i to zadovoljstvo da se ulogirate u izvršni odbor hrvatskog nogometnog savez a pripada članovima HDZ-a. Ispada tako da sasvim slučajno oni polažu autorska prava na njihov vaš i naš nogometni savez! Sve je to slučajno, dosad vam je moralo biti jasno kako se zemaljska kugla okreće slučajno, zvijezde sjaje slučajno, sunce grije slučajno i mi smo na ovom planetu slučajno.

Inače, dotični gospodin za sebe voli reći KAKO JE CIJELI SVOJ ŽIVOT U NOGOMETU!

Ja isto cijeli svoj život pjevam. Pjevam neprekidno, u autu, na feštama, u boravku, pod tušem, u avionu, pjevam brate stalno, ali nikad nisam snimio CD, niti sam istaknuti član Hrvatske glazbene unije.

Ne znam jeste li znali, ali saborski zastupnik i istaknuti član HDZ-a gospodin Kustić, sasvim slučajno u savezu pokriva više ministarstava. Dakle, gospodin Kustić, koji je cijeli svoj život slučajno u nogometu dobio je golemu odgovornost i hrpu posla. Nije lako naći prave radnike, ono što vrijedi slučajno bježi iz zemlje. Slučajno nam eto fali prave radne snage pa se gospodin Kustić mora žrtvovati i doslovce dati cijelog sebe za boljitak našeg nogometa.

Pogledajte šta sve navodno i sasvim slučajno leži na leđima gospodina Kustića:

  • Ministarstvo nogometne infrastrukture pripalo je gospodinu Kustiću
  • Ministarstvo natjecanja pokriva saborski zastupnik gospodin Kustić
  • Ministarstvom A selekcije (Vatreni) upravlja član HDZ-a gospodin Kustić
  • Ministarstvo svih mladih selekcija pod okriljem je gospodina Kustića
  • Ministarstvo financija nogometnog saveza leži pod nogama nevjerojatnog, jednog, jedinog i neponovljivog gospodina Kustića

Eto, slučajno ili ne, čovjek koji je odustao u predsjedničkoj kandidaturi iako je imao 12 potpisa županijskih saveza, danas pokriva bezbroj nogometnih ministarstava. Vidite kako se kod nas ipak isplati odustati na vrijeme i šta sve čovjek može dobiti kad si profesionalni saborski zastupnik, a u nogometnom savezu Volonter.

Kad narastem bit ću gospodin Kustić.