TRENER Samobora POTVRDIO

Bivši NBA igrač Mario Kasun vraća se košarci; doznali smo zašto je odabrao trećeligaša

26.01.2018 u 13:40

Bionic
Reading

Bivši hrvatski reprezentativac Mario Kasun, koji je tijekom karijere igrao za NBA momčad Orlando Magic te nakon toga za velikane poput Barcelone i Efes Pilsena, vraća se košarci

Iako je posljednju utakmicu kao profesionalac 215 cm visoki Vinkovčanin Mario Kasun odigrao u sezoni 2013./2014., kada je nosio dres kluba Al Wasl iz Dubaija, održavao je formu igrajući za veterane Barcelone.

Zbog privatnih razloga Kasun se, kako doznajemo, odlučio na neko vrijeme preseliti u Samobor, gdje mu žive roditelji i sestra, a kako bi usput održavao formu ponudio je svoje usluge KK-u Samobor, klubu koji se trenutačno nalazi na diobi trećeg mjesta centralne skupine Druge lige (ukupno treća hrvatska liga). Uostalom, u Samoboru je – u modernoj kući koju je napravio po svojim zamislima - živio za vrijeme igranja za KK Zagreb od 2010. do 2012. godine i za taj grad je emotivno vezan.

Gostovanjem kod Zrinjevca 1937 u nedjelju košarkaši Samobora započinju drugi dio Druge lige Centar, a nije tajna kako čelni ljudi kluba priželjkuju plasman u Jedinstvenu A-1 ligu iako su ih tri poraza u prvom dijelu sezone poprilično udaljila od prvog mjesta.

'Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo, ali se nećemo predati. Nama je svaka utakmica ključna i prvi poraz bi nas gotovo i teoretski udaljio od vrha. Nama će situacija biti puno jasnija već nakon domaćeg susreta protiv Dubrave za tjedan dana, ali i prvi susret kod Zrinjevca 1937 neće biti nimalo jednostavan', rekao je trener Marin Sedlar za internetske stranice Košarkaškog saveza Zagreba.

S bivšim NBA igračem Kasunom, koji je s momčadi već odradio nekoliko treninga i dobro je poznaje, ambicije Samobora značajno su porasle. No još nije poznato hoće li iskusni centar igrati u svim utakmicama u drugom dijelu sezone zbog privatnih obveza.

'Mario je izrazio želju da nam pomogne u ovom drugom dijelu iako je često na putovanju u Španjolsku i pitanje je u koliko će utakmica moći nastupiti. Sigurno da bi nam puno značilo njegovo igranje, a pogotovo u ovih prvih pet kola nastavka, kada igramo s izravnim konkurentima za vrh. Ostali smo bez Mateja Levanića u nastavku sezone, ali bez obzira na sve činjenice, naše ambicije i dalje ostaju borba za sam vrh', dodao je Sedlar.

Nema sumnje kako će dolazak bivšeg NBA igrača Kasuna - koji je poznat kao hrvatski sportaš s najvećim brojem tetovaža -  u trećeligaša iz Samobora privući i veći broj gledatelja u dvoranu. A ako uz sve to ostvare cilj, a to je plasman u Jedinstvenu A-1 ligu, može se očekivati još koje zvučno pojačanje u novoj sezoni.