NOVI POTRES NA VIŠNJIKU

Marino Čačić napustio direktorsko mjesto KK Zadar

02.07.2013 u 11:40

Bionic
Reading

Novi potres zatresao je Košarkaški klub Zadar. Marino Čačić je podnio neopozivu ostavku na mjesto direktora kluba na koje je izabran krajem studenog prošle godine

Mladi 26-godišnjak preuzeo je klub opterećen financijskim poteškoćama koje mu i danas prijete stečajem. Uhvatio se u koštac s pripremom predstečajne nagodbe i istovremeno ponovno pokrenuo već deset godina zamrle aktivnosti brendiranja kluba.

'Prilikom razgovora o prihvaćanju uloge direktora KK Zadar usmeno sam s članovima Nadzornog odbora dogovorio probni rok od 6 mjeseci. Tragom tog dogovora sporazumno smo dogovorili raskid ugovora te odlazim s mjesta direktora KK Zadar, zbog osobnih razloga. U proteklom razdoblju jako veliki napor uložen je prvenstveno u marketinško unaprjeđenje pozicije KK Zadar. Vjerujem da će započeti uspješni projekti ići dalje, u nekima ću sigurno nastaviti sudjelovati kao volonter. Puno energije oduzeo mi je proces predstečajne nagodbe koji je, sukladno zakonu, pokrenut krajem veljače. Zahvaljujem svima koji su nesebično pomogli klubu u izradi sve potrebne dokumentacije, što je u tim trenutcima značilo život klubu. Cijeli proces je pripremljen i uvjeren sam u njegovo uspješno okončanje što će bitno olakšati poziciju kluba', napisao je Čačić u svom priopćenju za medije te najavio povratak na navijačke tribine.

'Ostajem navijač i vraćam se na tribine, na kojima će, uvjeren sam, dogodine biti i veća gužva neko protekle sezone', poručio je, sada već bivši direktor KK Zadar. Pravi razlozi njegova odlaska ostat će nepoznanicom jer je Čačić odlučio otići na način na koji je i vodio klub, korektno, ne upirući prstom u nikoga. Financijske teškoće kluba nisu ga sputale da zbog angažmana u košarci ostavi siguran posao, no čini se kako se na svom ambicioznom putu osjećao usamljen i bespomoćan.

Prema neslužbenim informacijama uskoro bi trebao biti raspisan novi natječaj za direktora KK Zadar. Tko će preuzeti tu nimalo jednostavnu dužnost u vrijeme kada se klub bori s financijskim problemima, ostaje za vidjeti. Predstečajna nagodba čeka drugo ročište, a na putu do njega ispriječilo se Ministarstvo financija predvođeno ministrom Slavkom Linićem koje je zatražilo privremeni prekid postupka zbog kaznenih prijava svojevremeno podignutih protiv odgovornih osoba kluba.