ATP Cincinnati

Marin Čilić uz podosta muke u 3. kolu

16.08.2012 u 08:50

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Marin Čilić izborio je nastup u 3. kolu ATP turnira iz serije Masters 1000 koji se ovog tjedna igra u Cincinnatiju

Čilić je u 2. kolu vrlo jakog turnira na betonskoj podlozi sa 7-5, 7-6(6) bio bolji od domaćeg predstavnika Jessea Levinea, koji je drugo kolo izborio prolaskom kroz kvalifikacije.

Mučio se 15. tenisač svijeta s Amerikancem više od očekivanog. Poveo je Levine u prvom setu s 3-1, ali je Čilić već u idućem gemu vratio izgubljeno u prethodnom. Breakova do rezultata 5-5 više nije bilo, a onda je naš tenisač još jednom oduzeo početni udarac Amerikancu, te sigurnim svojim servisom zaključio priču prvog seta.

U drugom se situacija, barem na početku, odvijala na sličan način, ali u obrnutim ulogama. Čilić je napravio break za 2-1, ali je već u idućem gemu ispustio svoj servis i set je ponovno bio na početku. Novih prijetnji na servisu protivnika više nije bilo i set je otišao u tie-break.

Levine je u njemu poveo sa 6-4 i izgledalo je kao da će Čilić nepotrebno morati u 3. set, ali se to ipak nije dogodilo. S četiri uzastopna poena, te dva mini-breaka, naš tenisač uzima tie-break i odlazi u 3. kolo gdje ga čeka bolji iz susreta između Janka Tipsarevića i Pabla Andujara.

ATP Cincinnati, 2. kolo:

Čilić (12) - Levine 7-5, 7-6(6)