TENISKI TURNIR U RIJU

Marin Čilić preko Moldavca do trećeg kola i Monfilsa

08.08.2016 u 22:31

Bionic
Reading

Posljednji hrvatski predstavnik na teniskom turniru Olimpijskih igara, Marin Čilić, s 2:0 u setovima pobijedio je Moldavca Radua Albota i stigao do trećeg kola

Marin Čilić pobjedio je sa 6:3, 6:4 moldavskog tenisača Radua Albota, a za prolazak u treće kolo na terenu je proveo 94 minute.

Čilić je do pobjede stigao teže no što to rezultat pokazuje, kod zaostatka 2:3 bio je suočen s dvije 'break-lopte' prije no što je uspio zadržati servis i zatim u sljedećoj igri napokon oduzeti servis Moldavcu.

Kada je ostvario novi 'break' za 6:3 u prvom setu, činilo se kako će Čilić lako osvojiti i drugi set, ali on je u prvom gemu druge dionice izgubio servis, a kod zaostatka 0:2 morao spašavati dvije lopte za novi 'break'.

Potom je naš najbolji igrač vratio izgubljeni servis, kod vodstva 3:2 propustio je 0:40, ali je to nadoknadio oduzevši servis Albotu kada je Moldavac servirao za ostanak u dvoboju.

U 3. kolu Čilić će igrati protiv Francuza Gaela Monfilsa, koji je bio bolji od Francuz, koji je 11. tenisač svijeta, tri mjesta bolje plasiran od Čilića, osminu finala je izborio pobjedom protiv Brazilca Rogeria Dutra Silve 6:2, 6:4.

Čilić i Monfils su do sada igrali samo jednom međusobno i to 2009. na Mastersu u Parizu, a Francuz je pobijedio 2:1 u setovima.

Monfils je prošlog mjeseca u finalu ATP turnira u Washingtona pobijedio Ivu Karlovića. Bio je to jedini turnir na kojem je Monfils pobijedio ove godine, a igrao je finale i Rotterdamu i Monte Carlu.