napokon polufinale

Marin Čilić otkrio što ga je najviše mučilo svih ovih godina u Wimbledonu

13.07.2017 u 06:38

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić po prvi set put u karijeri plasirao u polufinale Wimbledona svladavši u četvrtfinalu Luksemburžanina Gillesa Müllera. U petak ga u polufinalu čeka Amerikanac Sam Querrey

Za Marina Čilića je ovo bio četvrti uzastopni nastup u četvrtfinalu najvećeg svjetskog turnira, nakon što je 2014. i 2015. gubio od Novaka Đokovića, a 2016. godine od Rogera Federera.

Sigurno da je ta činjenica, da je tri godine u nizu 'zapinjao' u četvrtfinalu, bila dodatan teret na leđima našeg tenisača.

'Nije bilo jednostavno tri puta zaredom gubiti u četvrtfinalu i danas sam iskoristio te lekcije iz prošlih godina', otkrio je Marin nakon sjajne pobjede i nastavio:

'Presretan sam zbog prolaska u polufinale Wimbledona. Bilo je bitno što sam komotno prošao prvi tjedan i to mi je u današnjem meču puno pomoglo jer vjerujem da sam bio puno svježiji nego Gilles Müller. Naravno, nadam se da mogu nastaviti ovako i dalje...'

Pohvalio je Čilić svog protivnika koji je bio nadahnut i vrlo opasan. 'Raspao' se tek u petom setu...

'Danas sam odigrao težak meč protiv neugodnog protivnika. Krenuo sam u susret nešto slabije od njega, mislim da je Müller u početku servirao i igrao iz terena jako dobro, odlično je 'čitao' moje servise i veliki broj lopti vraćao u igru. U tim je trenucima on puno bolje stajao na terenu. Drugi set je bio ključan, uspio sam ga dobiti i to je okrenulo čitav tijek meča. Mislim da sam od kraja drugog seta pa do kraja meča bio konstantno bolji, stvarao puno veći pritisak i unatoč izgubljenom četvrtom setu imao sam puno više prilika i bio konstantno bolji u gemovima na reternu. U petom sam setu uspio iskoristiti svoje prilike i završiti meč nakon duge i teške borbe', kazao je Marin.

U petak ga u polufinalu čeka Sam Querry koji je izbacio branitelja naslova Andyja Murraya.

'Protiv Querreya sam igrao nekoliko puta i iako nisam niti jednom izgubio očekujem težak meč. Ovdje u Wimbledonu smo već igrali dva puta i oba puta u pet setova. On je igrač koji ima odličan servis, igra agresivno, i prošle je godine ovdje igrao fenomenalno. Priprema će ponovno biti ista, nadam se da ću biti svjež i da će razina moje igre biti malo bolja nego danas', zaključio je Marin Čilić koji je protiv Querryja igrao četiri meča i sva četiri je - pobijedio!