ATP VALENCIA

Marin Čilić opet bolji od Verdasca

24.10.2012 u 21:33

Bionic
Reading

Ekspresno se najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao u četvrtfinale dvoranskog ATP turnira u Valenciji. Za jedan sat i 17 minuta Čilić je svladao Fernanda Verdasca 6:1, 6:4

Tako je Čilić izjednačio na 4:4 u međusobnim mečevima protiv Španjolca u karijeri, a podsjetimo da je nedavno pobijedio istog suparnika na turniru u Šangaju.

Nakon što su obojica uzela svoje servis gemove na startu meča, Čilić je nanizao idućih - sedam! Osvojio je prvi set sa 6:1, te je s breakom poveo 2:0 u drugom setu.

Uspio je Verdasco u tom trenutku vratiti taj break minusa, ali odmah u sljedećem gemu je Čilić, 14. igrač na svijetu i sedmi nositelj ovog turnira, još jednom oduzeo početni udarac Verdascu i nakon toga više nije bilo drame na terenu.

Čilić je do kraja meča čvrsto držao svoj servis, te je osigurao četvrtfinalni meč koji bi se mogao pretvoriti u hrvatski duel. Naime, Čilić čeka pobjednika meča Ivan Dodig - Lleyton Hewitt.

Čilić je u meču osvojio čak 25 poena više od suparnika (62-37), a iskoristio je četiri od sedam break-prilika (Verdasco jednu od dvije). Osvojio je Čilić čak 22 od 26 poena nakon prvog servisa, te je odservirao tri asa.

ATP Valencia, 2. kolo:

Čilić (7) - Verdasco 6:1, 6:4
Goffin - Isner (5) 7-6(2), 4:6, 6:4